Яблучне пюре
(покроковий рецепт з фото)
Яблучне пюре відмінно підійде для дитячого харчування. Дорослим також дуже сподобається. Вживати можна як свіжоприготовлене, так і запастися про запас.
Ніжне яблучне пюре готуйте так: поріжте яблука і проваріть їх з невеликою кількістю води на слабкому вогні. Потім подрібніть за допомогою міксера, доведіть до кипіння, додайте цукор і розмішайте. Готове пюре можна закрити в банки або охолодити і відразу подати на стіл. Приємного чаювання!
- Яблука - 1 кілограм (солодкі)
- Цукровий пісок - 300 грам
- Вода - 4 Ст. Ложки
Крупно наріжте яблука, видаливши насіння і хвостик. Помістіть в алюмінієву каструлю, додайте трохи води.
Проваріть на слабкому вогні протягом 10 хвилин.
Потім збийте в однорідну масу за допомогою міксера. Залишки шкурок можна перетерти через сито.
Нагрійте яблучну масу до закипання, додайте цукор і розмішуйте до його повного розчинення. Потім залиште з вогню. Якщо хочете запасти про запас - відразу закатати в гарячі стерилізовані банки. Якщо немає - то охолодіть до теплого стану і подавайте на стіл.