Яблучне пюре на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Треба вже давно звикнути до того, що заготовки на зиязикай час це не тільки варення і соління, але ще і велика різноманітність інших страв. Хочу показати, як приготувати яблучне пюре на зиму.
Пощастило тим, у кого збирається щороку великий урожай яблук. З них вийде багато прекрасних кулінарних речей. Зараз ви дізнаєтеся про те, як приготувати яблучне пюре на зиму. Воно може замінити варення або джем для подачі до простої випічці, наприклад, до млинців. Але таке пюре захочеться їсти просто так, наминати його ложками.
- Яблуко - 7 кілограм
- Цукор - 1 кілограм
- Вода - 3 Ст. Ложки
Яблука добре промийте. Кожне яблуко розділіть на 4 частини і видаліть з них серцевину, насіння. Поставте фрукти на вогонь в каструлі, вливши трохи води. Накрийте її кришкою і варіть масу на повільному вогні протягом 10 хвилин.
Десяти хвилин вистачить, щоб розварити яблука. Але, якщо ви бачите, що вони небагато тверді, поварите ще пару хвилин. Як яблука стануть розвареними, перетворите їх в пюре блендером.
Тепер пюре потрібно поставити на повільний вогонь. Уварите його до потрібної консистенції. Після додайте в нього цукор, щоб він розчинився. Добре перемішайте.
Підготуйте стерилізовані банки і кришки. Розлийте по ним заготовку і добре закупорьте. Після охолодження пюре, ви можете його пробувати.