Яблучне повидло
(покроковий рецепт з фото)
Ароматне яблучне повидло з корицею ідеально підійде як для тостів, так і в якості начинки для випічки.
У каструлі на середньому вогні розтопити масло і додати яблука. Варити яблука близько 5 хвилин. Додати сидр, довести до кипіння, зменшити вогонь і варити на повільному вогні близько 30 хвилин.
Розігріти духовку до 120 градусів. Пресом зробити пюре з приготованих яблук. Додати лимонний сік, лимонну цедру і корицю. У блендері збити пюре до отримання однорідної маси.
Вилити суміш у форму для випічки. Запікати в духовці, періодично помішуючи, поки суміш не загусне, приклад 3 до 3 1/2 годину. Дати охолонути перед подачею на стіл.
Яблучне повидло може зберігатися в холодильнику в герметичному контейнері до 5 днів.
- Вершкового масла - 2 Ст. Ложки
- Яблук, очищених і нарізаних на 4 частини - 1.5 кілограма
- Лимона, сік - 1/2 штуки
- Лимонної цедри - 1 Чайна ложка
- Меленої кориці - 1/2 чайних ложки
У каструлі на середньому вогні розтопити масло і додати яблука. Варити яблука близько 5 хвилин. Додати сидр, довести до кипіння, зменшити вогонь і варити на повільному вогні близько 30 хвилин.
Розігріти духовку до 120 градусів. Пресом зробити пюре з приготованих яблук. Додати лимонний сік, лимонну цедру і корицю. У блендері збити пюре до отримання однорідної маси.
Вилити суміш у форму для випічки. Запікати в духовці, періодично помішуючи, поки суміш не загусне, приклад 3 до 3 1/2 годину. Дати охолонути перед подачею на стіл.
Яблучне повидло може зберігатися в холодильнику в герметичному контейнері до 5 днів.
Розігріти духовку до 120 градусів. Пресом зробити пюре з приготованих яблук. Додати лимонний сік, лимонну цедру і корицю. У блендері збити пюре до отримання однорідної маси.
Вилити суміш у форму для випічки. Запікати в духовці, періодично помішуючи, поки суміш не загусне, приклад 3 до 3 1/2 годину. Дати охолонути перед подачею на стіл.
Яблучне повидло може зберігатися в холодильнику в герметичному контейнері до 5 днів.