Рецепт Яблучне повидло фото

Яблучне повидло
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Яблука
Вегетаріанське харчування
На сніданок
Заготовки
Кількість порцій: 6
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Ароматне яблучне повидло з корицею ідеально підійде як для тостів, так і в якості начинки для випічки.

Опис приготування:

У каструлі на середньому вогні розтопити масло і додати яблука. Варити яблука близько 5 хвилин. Додати сидр, довести до кипіння, зменшити вогонь і варити на повільному вогні близько 30 хвилин.

Розігріти духовку до 120 градусів. Пресом зробити пюре з приготованих яблук. Додати лимонний сік, лимонну цедру і корицю. У блендері збити пюре до отримання однорідної маси.

Вилити суміш у форму для випічки. Запікати в духовці, періодично помішуючи, поки суміш не загусне, приклад 3 до 3 1/2 годину. Дати охолонути перед подачею на стіл.

Яблучне повидло може зберігатися в холодильнику в герметичному контейнері до 5 днів.


  • Вершкового масла - 2 Ст. Ложки
  • Яблук, очищених і нарізаних на 4 частини - 1.5 кілограма
  • Лимона, сік - 1/2 штуки
  • Лимонної цедри - 1 Чайна ложка
  • Меленої кориці - 1/2 чайних ложки
У каструлі на середньому вогні розтопити масло і додати яблука. Варити яблука близько 5 хвилин. Додати сидр, довести до кипіння, зменшити вогонь і варити на повільному вогні близько 30 хвилин.

Розігріти духовку до 120 градусів. Пресом зробити пюре з приготованих яблук. Додати лимонний сік, лимонну цедру і корицю. У блендері збити пюре до отримання однорідної маси.

Вилити суміш у форму для випічки. Запікати в духовці, періодично помішуючи, поки суміш не загусне, приклад 3 до 3 1/2 годину. Дати охолонути перед подачею на стіл.

Яблучне повидло може зберігатися в холодильнику в герметичному контейнері до 5 днів.

Схожі рецепти