Вишневий рулет
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-12
Час приготування: 3 г. 0 хв.
Пропоную вашій увазі простий рецепт рулету з вишнею - м'якого, пишного, ароматного і дуже соковитого. Щоб приготувати - доведеться потрудитися, проте воно того варто!
Опис приготування:
Звичайно, вишню краще брати свіжу і без кісточок, але практика показує, що з консервованими ягодами у власному соку рулет теж виходить дуже смачний! Отже, розповідаю, як приготувати рулет з вишнею.
- Молоко - 1 Склянка
- Борошно - 500 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Яйця - 3 штуки(2 в тісто, 1 жовток для змазування рулету)
- Цукор - 5-6 Ст. Ложок
- Дріжджі сухі - 10 грам
- Ванільний цукор - 10 грам
- Вишня - 500 грам
- Крохмаль - 2 Ст. Ложки
- Цукрова пудра - За смаком
Молоко гріємо до трохи теплого стану, висипаємо дріжджі і 2 столових ложки цукру. Ми залишаємо на 10-15 хвилин.
Просіваємо борошно.
Збиваємо яйця.
Додаємо в молоко цукор, що залишився і яйця, вводимо розм'якшене вершкове масло і ваніль. Поступово підсипає борошно і вимішуємо м'яке еластичне тісто.
Ставимо в тепле спокійне місце на 1-1, 5 години - поки не підніметься в два рази.
Я поділяю 2 частини і розгортаємо. Посипаємо кожен пласт тесту крохмалем, викладаємо вишню.
Звертаємо два рулету.
І переплітаємо в косу.
Викладаємо на змащене маслом деко і залишаємо для вистоювання на 15-20 хвилин. Змащуємо жовтком і відправляємо в розігріту до 180С духовку приблизно на 40 хвилин.
Готовий рулет злегка охолоджуємо, посипаємо цукровою пудрою і ріжемо на порційні шматочки. Приємного чаювання! :)