Вишневий десерт
(покроковий рецепт з фото)
З свіжої або замороженої вишні можна робити надзвичайно смачні страви. Подивіться, як приготувати вишневий десерт. Це один з моїх фірязиках рецептів солодких страв. Дуже рекомендую!
Робити домашні десерти - особливе мистецтво, вимагає навичок і працьовитості. Адже десерти виходять далеко не у всіх. То тут подгорит, то там розтечеться. Тому, краще для початку слідувати рецептом, перш ніж наб'єте руку. Цей зовсім нескладний. При дотриманні всіх рад з ним можна легко впоратися.
- Вишня - 1 кілограм
- Борошно вищого гатунку - 200 грам
- Цукор - 120 грам
- Яйця - 2 штуки
- Вершкове масло - 90 грам
- Ванілін - 1 штука
- Розпушувач - 1 штука
- Сіль - 1 щіпка
- Цукрова пудра - 50 грам
- Цедра апельсина - 1 Ст. Ложка
Беремо вишню. Краще, звичайно, свіжу. Але можна і заморожену. Тоді її потрібно спочатку розморозити. Очищаємо від кісточок, зціджувати сік.
Вершкове масло трохи нагріваємо, або просто тримаємо в кімнатній температурі півгодинки. Так що витягніть його заздалегідь. Міксером збиваємо шматочки масла, цукор, ванілін. Кладемо яйця. Збиваючи, вводимо борошно з розпушувачем і дрібкою солі, цедру апельсина.
Тепер нам знадобиться форма для випічки. Вистилаємо її пергаментом, змащуємо маслом. Викладаємо тісто, воно в'язке, погуще, ніж на пампушки. Вирівнюємо майбутній корж.
Далі, беремо нашу стекла вишню і акуратно викладаємо її поверх тесту. Можна трохи придавити її, втопивши в м'якому тесті. Зверху присипаємо цукром і ванілінчіком. Ставимо в духовку при температурі 180 градусів на 50 хвилин.
Витягуємо наш апетитний пиріг. Все чудово запеклось. Вишня підсохла зверху і залишилася соковитою всередині. Присипаємо цукровою пудрою і нарізаємо для подачі. Подавайте з чаєм!