Рецепт Вишневе варення фото

Вишневе варення
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Вишня
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування
Для дітей , Десерт
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 12-16
Час приготування: 12 г. 0 хв.

Вишневе варення - найсмачніше в світі варення, яке люблять і діти, і дорослі. Більш того, вишневе варення ще й дуже корисне, взимку як профілактика від застуди - саме те.

Опис приготування:

Вишневе варення приготувати досить-таки просто, проте займає приготування досить багато часу. Але вишневе варення того варто. І, що досить важливо, не вимагається наявність ніяких спеціальних інгредієнтів - тільки вода, цукор і безпосередньо вишеньки. На відміну від хімізованих магазинних десертів, справжнє домашнє вишневе варення - це кращі ласощі і для дітей, і для дорослих.

  • Вишня - 1 кілограм
  • Цукор - 1, 2 кілограма
  • Вода - 1, 5 склянки
вишневе варення - фото крок 1
Починаємо з того, що моєму вишню і видаляємо всі плодоніжки. Потім - і це ВАЖЛИВО - зубочисткою протикаємо кожну вишеньку в декількох місцях.
вишневе варення - фото крок 2
Одночасно при цьому кип'ятимо воду в каструлі. Доводимо до кипіння, знімаємо з вогню і занурюємо в воду нашу вишню. Вода повинна повністю покривати ягоди. Через півтори-дві хвилини відкидаємо вишню на друшляк.
вишневе варення - фото крок 3
В іншій каструльці робимо сироп - для цього просто кип'ятимо півтори склянки води, в яку додана половина цукру.
вишневе варення - фото крок 4
Коли сироп закипить, заливаємо їм нашу вишню і залишаємо в каструлі як мінімум на 4 годину. Потім ставимо варення на середній вогонь, доводимо до кипіння, потім додаємо другу половину цукру і варимо ще 10 хвилин, паралельно знімаючи пінку. Потім знімаємо з вогню і залишаємо на 6 годин. Потім повторюємо процедуру - ще раз доводимо варення до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо ще 10 хвилин.
вишневе варення - фото крок 5
У заздалегідь заготовлені вимиті і простерилізовані банки викладаємо ягоди без сиропу. Сироп варимо ще 15 хвилин і теж розливаємо по банках. Закриваємо банки і відправляємо в сухе темне місце на зберігання.

Схожі рецепти