Вишневе варення в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Заготовте на зиму смачне вишневе варення за допомогою помічниці мульваркі. Рецепт простий, а результатом готування взимку поласувати. З оладками, з млинцями та й просто вприкуску з чаєм буде смачно!
Вишневе варення - одне з моїх найулюбленіших. Я його їм з млинцями, з оладками і просто так. Ароматне і смачне варення дуже легко можна приготувати в мультиварці. Тільки попереджаю: більше зазначеного в цьому рецепті кількості інгредієнтів не закладати в мультиварку! Варення буде сильно пінитися і може залити ваш прилад. А в іншому все легко і просто. Рецепт приготування вишневого варення в мультиварці перед вами. Готуємо!
- Вишня - 1 кілограм
- Цукор - 1 кілограм
- Вода - 1 Склянка(200 мл.)
Вишню ретельно промиємо, видаляємо все живці і всілякі смітинки.
Видаляємо кісточки з вишні.
Приготуємо сироп для варення, для цього наливаємо в чашу мультиварки воду і насипаємо цукор. Перемішуємо. Включаємо режим "розігрів", час - 25 хвилин.
Перемикаємо програму на "суп", встановлюємо час - 20 хвилин. Додаємо в сироп вишню без кісточок. Кришку мультиварки не закриваємо.
Варення при варінні сильно піниться, тому і варимо маленьку порцію. І не відходьте від мульти далеко, помішуйте варення.
Поки що можна зайнятися підготовкою банок. Ретельно миємо й стерилізуємо банки і кришки.
Практично в кінці варіння знімаємо з варення пінку.
Перекладаємо гаряче варення в банки, закочує кришками.
Перевертаємо банки, вкутуємо їх будь-що-небудь тепле і залишаємо до повного охолодження.