Випічка з родзинками
(покроковий рецепт з фото)
По-моєму, родзинки можна вважати універсальною добавкою, адже його можна додавати практично в будь-які страви: до м'яса та риби, в салати і в випічку. Сьогодні я пропоную спекти смачний кекс з родзинками до чаю.
Випічка з родзинками вельми різноманітна, адже з родзинками так зручно працювати, і кондитерські вироби з них завжди виходять смачними. З родзинками випікають і булочки з дріжджового тіста, і пиріжки з начинкою, і пісочний печива, і пряники. Я хочу поділитися з вами рецептом, в якому розповім, як приготувати кекс з родзинками. Рецепт простий, кекс виходить завжди, і ніякої техніки вам не знадобиться. Крім духовки, звичайно
- Борошно пшеничне - 2 склянки (з гіркою або 240 г)
- Вершкове масло - 170 грам (або маргарину)
- Цукор - 1 Склянка
- Яйця - 3 штуки (маленькі)
- Ізюм - 1 Склянка
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Розпушувач для тіста - 2/3 чайних ложки
- Цукрова пудра - 1 Ст. Ложка
Увімкніть duhovku, нехай розігрівається до 160 градусів. Масло або маргарин злегка розтопити, додамо до нього цукор. Розтираємо-розмішуємо.
Додамо яйця, сіль і ванільний цукор і знову розмішати. Можна міксером, звичайним віночком або ложкою.
Додаємо промитий і підсушений родзинки.
І тепер додамо борошно, змішану з розпушувачем.
Ось таке у нас вийде тісто. Воно не рідке, але і не дуже густе.
Змащуємо форму маслом, присипаємо борошном. Викладаємо тісто і розрівнюємо. І по центру змоченим ножем прорізаємо наш майбутній кекс від краю до краю.
І випікаємо приблизно 80 хвилин.
Гарячий кекс посипаємо цукровою пудрою.
А коли охолоне, нарізаємо і насолоджуємося з чашкою чаю чудовою випічкою з родзинками.