Випічка з маскарпоне
(покроковий рецепт з фото)
Усе, хто знайомий з маскарпоне, знають, що сир підходить для десертів. Особливо для варіантів з ягодами. У таких випадках не можна перевантажувати випічку товстими коржами, а краще спробувати мій рецепт.
Якщо ви шукайте легкий у створенні, але в той же час оригінальний торт, то це для вас. Тонкий бісквіт, багато повітряного крему і кислі ягоди - таке поєднання гідно святкової вечері. Тому я із задоволенням поділюся з вами тим, як приготувати випічку з маскарпоне. Ви здивуєтеся, наскільки це ніжно і смачно.
- Маскарпоне - 200 грам
- Крем 20% - 200 грам
- Смородина чорна - 150 грам
- Вишня - 150 грам (без кісточок)
- Вершки від 20% - 200 мілілітрів
- Цедра апельсина - 20 грам
- Яйце - 3 штуки
- Цукор - 1 Склянка(2 ст. Ложки в ягоди, інше в тісто)
- Борошно пшеничне - 1 Склянка
- Крохмаль кукурудзяний - 1 Чайна ложка
- Вода - 100 мілілітрів
Спочатку зробіть тісто. Змішайте цукор, яйця і борошно в єдину масу.
Тісто влийте на Пекарській папір на деку. Зробіть 2 печиво. Запікайте їх всього 10 хвилин при 200 градусах в духовці.
У сотейник викладіть ягоди, цукор і воду. Доведіть суміш до кипіння.
Потім всипте крохмаль. Варіть ягоди ще 4 хвилини. Потім все остудіть.
А поки зробіть крем. Добре збийте маскарпоне зі сметаною, цедрою і вершками.
Остиглі коржі зробіть однієї форми, а обрізки збережіть для прикраси.
Тепер зберіть торт. На перший корж викладіть частина ягід.
Потім - шар крему і все ягоди. В кінці закрийте їх бісквітом.
Прикрасьте торт кремом, що залишився, ягодами і обрізками. Залиште випічку для просочення на пару годин в холодильнику. Приємного чаювання!