Випічка з білим шоколадом
(покроковий рецепт з фото)
Популярний шоколадний «Брауні» можна спекти не тільки з чорного або молочного шоколаду. Якщо хочете використовувати білий, то вам в цьому допоможе рецепт, як приготувати випічку з білим шоколадом.
Білий шоколад набагато солодший молочного або чорного, тому зменшите кількість цукру. Він також жирніший, тому випічка буде більш маслянистої, ви відчуєте це на пальцях. Розтопити такий шоколад складніше, він береться грудкою, але нехай вас це не бентежить, доведеться довше попрацювати віночком, щоб його розмішати.
- Вершкове масло - 180 грам
- Білий шоколад - 2, 5 склянки (чіпси, дропси)
- Цукор - 0, 5 склянки
- Ваніль - 2 чайних ложки
- Яйця - 3 штуки
- Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
- Борошно - 1 Склянка
- Горіхи - 3/4 склянки
1. Насамперед викладіть в миску 1, 5 склянки шоколадних чіпсів, додайте вершкове масло і відправте в мікрохвильову піч на 2 хвилини, кожні 30 секунд діставайте масу і перемішайте лопаткою.
2. Додайте до олійно-шоколадною суміші цукор, перемішайте.
3. Вбийте курячі яйця, додайте ваніль, сіль і збийте вінчиком, щоб вийшла однорідна консистенція.
4. Додайте просіяне борошно і розпушувач.
5. Всипте залишилися цілими шоколадні чіпси і розколоті горіхи, розмішайте.
6. Залийте тісто у форму для випічки і запікайте при 180 градусах близько 20-25 хвилин.
7. Дістаньте пиріг з духовки і залиште на 5 хвилин.
8. Перекладіть його з форми. Можете нарізати його шматочками і є теплим або почекати до охолодження.