Рецепт Вино з тернини фото

Вино з тернини
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , Пісні страви
На святковий стіл
Напої , Алкогольні , Домашнє вино
Кількість порцій: 20
Час приготування: 11 дн. 21 г. 0 хв.

Вино з тернини - це не тільки смачний, але і корисний алкогольний напій. Терн має лікувальні властивості, з нього готують різні ласощі, а також вино. Пропоную один з таких варіантів.

Опис приготування:

Вино з тернини виходить дуже ароматним, з яскраво вираженим запахом ягід. Краще терен змішувати зі сливою, щоб прибрати зайву в'язкість і збагатити вино дивним ароматом. Готується домашній алкоголь близько 1, 5 місяців, виходить по істині дивовижним на смак.

  • А тернина - 2 кілограм
  • Вода - 1, 5 L
  • Зливи - 1 кілограм
  • Цукор - 2 кілограма
вино з тернини - фото крок 1
1. А тернина - це дика слива, вживати його в чистому вигляді може не кожен через сильні в'яжучих властивостей. Саме тому найчастіше терен йде на переробку і приготування домашнього вина. Сьогодні я розповім, як я робила вино з тернини з додаванням слив, так я знизила терпкість і урізноманітнила аромат алкоголю. Slivovnitsa - це благородний напівсолодкий самогон, який ідеально поєднується з м'ясом. Отже, після збору ягід даємо їм трохи подвяліть і ні в якому разі не моєму їх. Я залишаю ягоди дня на 4 під відкритим небом за уязика сонячної погоди. За цей час на терні утворюються гриби дріжджів, які і"зроблять" вино.
вино з тернини - фото крок 2
2. Наступний етап - отримання однорідної маси з ягід. Для цього їх потрібно помістити в ємність і товкти вручну. В отримане пюре потрібно додати 1:1 чисту воду. Прикрити марлею ємність і залишити поки в стороні. Коли на поверхні утворюється піна і бульбашки, це говорить про початок процесу бродіння. Приблизно на 5-10 день почне відділятися мезга від суміші води і соку. Це сигнал про те, щоб почати проціджувати вино в спеціальну ємність для бродіння.
вино з тернини - фото крок 3
3. Отримана маса проціджується через марлю. Відразу я проціджують через 3 шари марлі, а найгустішу суміш - через дрібний друшляк. Усе, що ні розчинилося, викидається.
вино з тернини - фото крок 4
4. Цей процес досить трудомісткий, але дуже важливо все ретельно процідити.
вино з тернини - фото крок 5
5. Тепер в сік нам потрібно додати цукор з розрахунку 250г. Для напівсухого або сухого вина і 350 - для напівсолодкого і солодкого. Цукор розчиняють прямо в соку. Зверніть увагу, що посудина для бродіння слід заповнювати не більше, ніж на 75%, оскільки в процесі бродіння буде утворюватися піна. Після цього ємність закривається, а на ній встановлюється простий водяний затвор (я робила його з шматочка трубки, одна частина якої опускається в посудину, а інша - в ємність з водою). Процес бродіння йде близько півтора місяців при температурі 20-25 градусів.
вино з тернини - фото крок 6
6. Коли виділення газу припинитися і вино перестане булькати, його можна розливати по пляшках для подальшого дозрівання.
вино з тернини - фото крок 7
7. Ось таке гарне виходить готове вино з тернини.

Схожі рецепти