Вино із чорниці
(покроковий рецепт з фото)
Дуже ароматне, в міру солодке, насичене і неймовірно смачне вино з чорниці в домашніх умовах - відмінна ідея для любителів натуральних алкогольних напоїв.
Рецепт приготування вина з чорниці має кілька особливостей, якщо їх не врахувати - є шанс не отримати бажаний результат. Ягода не тільки дуже смачна, але і корисна, так що використовувати її - одне задоволення. Навіть якщо ви ще не займалися домашнім виноробством, з покроковими фото і докладними інструкціями у вас все вийде!
- Чорниця - 10 кілограм
- Цукор - За смаком
- Chernoplodka або малиновий - 2 склянки
1. За рецептом приготування вина з чорниці обов'язково варто використовувати ягоди, які запустять процес бродіння. На жаль, сама чорниця такими властивостями не володіє. В даному випадку вибір припав саме на черноплодки. Її не потрібно попередньо мити, і це дуже важливо! Розімніть ягоди до стану пюре.
2. Після влийте близько 2 склянок води і додайте 5-6 ложок цукру. Перемішайте все як слід.
3. Перелийте так звану закваску в скляну пляшку, щільно закрийте ваткою горлечко. Приберіть в тепле місце приблизно на 7 днів.
4. В цей же день займіться чорницею. Так як її шкурка не володіє потрібними для бродіння властивостями, ми будемо використовувати тільки сік. Найзручніше скористатися соковижималкою.
5. Після перелийте отриманий сік у велику ємність, додайте воду з розрахунку 1 літр соку на 250 мілілітрів води.
6. Що стосується цукру, то тут можуть бути різні варіанти. В даному випадку використовуються такі ж пропорції, як і з водою (1 до 4), але ви можете коригувати їх за смаком. Ще один дуже важливий нюанс - додавайте цукор потроху частіше (кожен день, наприклад), але не весь відразу! Перелийте сусло в підготовлені чисті пляшки, накрийте кришкою з гідрозатворів і приберіть в тепле місце до дозрівання закваски.
7. Коли закваска дозріє, перелийте сусло у велику каструлю і злегка прогрійте (до 40 градусів приблизно).
8. Перелийте в каструлю закваску, перемішайте.
9. Знову відправте по пляшках, накрийте кришками з гідрозатворів і приберіть в тепло. Тепер процес піде активно, і вино з чорниці в домашніх умовах почне "грати" . Приблизно через 7-8 днів потрібно процідити вино.
10. Проводити фільтрацію найкраще кожні днів 14, так як осад, хоч і незначний, але буде постійно накопичуватися.
11. Ось такий варіант, як зробити вино з чорниці. Прибравши його в темне місце, дайте йому настоятися не менше 3-4 місяців. Дуже смачне і легке вино виходить.