Веселі булочки
(покроковий рецепт з фото)
Приготування булочок для дітей. Рецепт для маленьких кухарів.
Кількість порцій: 8
- Пакетик дріжджів - 1 штука
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Тепла вода - 2/3 склянки
- Сіль - 1/4 чайних ложки
- Яйце - 1 штука
- Насіння кунжуту - - За сМаком
- Мак - - За сМаком
Змішати в невеликій мисці дріжджі з цукром. Додати 3 столові ложки води і розмішати, щоб розчинити дріжджі. Залишити на 5 хвилин.
Натерти сир чеддер і пармезан на середній терці (краще довірити цю справу дорослим).
Змішайте борошно і дріжджі. Засипати борошно в велику миску і перемішати з сіллю. Зробити ямку по центру і додати масло і дріжджову суміш.
Приготувати тісто. Додати решту воду і перемішати, замісити м'яке тісто. Додати чайну ложку води, якщо тісто все ще буде занадто сухим.
Викласти тісто на посипану борошном поверхню і місити до отримання однорідної маси - це займе близько 10 хвилин.
Розкатати тісто 8 дюйязикам кругом. Зверху посипати тертим сиром і згорнути навпіл.
Ще 1 раз згорнути тісто. Місити протягом 1-2 хвилин.
Розділити тісто на 8 частин і скачати з кожного шматочка кульку. Викласти булочки на змащений маслом деко, на відстані 2 см один від одного і злегка притиснути.
Дати тісту піднятися. Потрібно накрити булочки вологим рушником і залишити в теплому місці на 40-45 хвилин. Включити духовку на 35-й хвилині. Збити яйце з дрібкою солі. Промазати булочки яйцем за допомогою пензлика. Посипати насінням кунжуту і Маком. Помістити в духовку.
Випікати до рум'яної скоринки.