Вегетаріанське м'ясо
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся перевіреним рецептом вегетаріанського м'яса. Про соєве м'ясо все багато разів чули, а я пропоную приготувати "м'ясо" на основе пшеничного протеина - глютена. Виходить смачно і поживно!
Пшеничне м'ясо можна заготовити про запас і зберігати в морозилці. Нижче я дам покроковий опис, як приготувати вегетаріанське м'ясо. Рецепт базовий, ви можете замінити спеції і соусу на свій смак. Замість нуту можна використовувати консервовану квасолю, головне дотримуйтесь пропорції глютену і рідких інгредієнтів. Яблучний оцет в маринаді можна замінити на винний або бальзамічний. Вегетаріанське м'ясо багате білком, його можна додавати в різні страви або з'їсти цілим стейком. Беріть на замітку!
- Гайка - 1 Склянка (варений або консервований)
- Сухий глютен - 1, 5 склянки
- Соєвий соус - 5 Ст. Ложок(2 ст.Л. - для м'яса, 3 ст.Л. - для маринаду)
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Соус барбекю - 1 Ст. Ложка
- Рідкий дим - 2 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 5 Ст. Ложок(2 ст.Л. - для м'яса, 3 ст.Л. - для маринаду)
- Яблучний оцет - 2-3 Ст. Ложок
- Копчена паприка - За смаком
- Суміш перців - За смаком
- Мускатний горіх - За смаком
- Паприка - За смаком
Підготуйте інгредієнти.
Подрібніть в блендері нут, рослинна олія, соєвий соус, барбекю, рідкий дим, томатну пасту і все спеції.
Влийте отриману суміш у миску з сухим глютеном.
Замісити однорідне тісто. Залиште його при кімнатній температурі на 10-15 хвилин, щоб глютен активувався.
Розділіть тісто на плоскі шматочки. При виборі розміру враховуйте, що після варіння вони збільшаться.
Перекладіть їх в пароварку. Готуйте приблизно 30 хвилин на пару.
Остудіть шматочки. Для маринаду змішайте яблучний оцет, рослинне масло і соєвий соус. Залиште шматочки в маринаді мінімум на годину.
Обсмажте на сковороді до золотистої скоринки.
Вегетаріанське м'ясо готове, смачного!