Рецепт Веганські паску фото

Веганські паску
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Тісто , Овочі
Веганські страви
На обід , На вечерю
Випічка , Кіш
Кількість порцій: 8
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Ділюся рецептом, як приготувати веганські паску. Це класичний дріжджовий паска, який прикрашається білою глазур'ю, але для його приготування не використовуються яйця і молочні продукти.

Опис приготування:

У цьому рецепті ми будемо готувати глазур на основі аквафаби - рідини від консервованих бобових. Найкраще підійде нут або біла квасоля - червона дасть негарний відтінок. Для прикраси паски я використовувала тертий гіркий шоколад і цукор з апельсиновою цедрою, але можна взяти звичайну кулінарну посипання. Паска виходить смачним, в міру солодким і зовні дуже святковим.


  • Борошно пшеничне - 300 грам
  • Дріжджі сухі - 25 грам
  • Цукор - 140 грам
  • Вівсяне молоко - 1 Склянка (тепле)
  • Масло рослинне - 1/3 склянки
  • Лляні насіння - 2 Ст. Ложки
  • Вода тепла - 6 Ст. Ложок
  • Ванільний сироп - 2-3 капель
  • Чорнослив - За смаком
  • Сіль - 1 щіпка
  • Akvafaba - 40 грам
  • Цукрова пудра - 180 грам
  • Крохмаль - 20 грам
  • Посипання - За смаком
веганські паску - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
веганські паску - фото крок 2
Розчиніть дріжджі в теплому вівсяному молоці. Змішайте 100 грам борошна і вівсяне молоко. Накрийте чистим рушником і залиште підніматися на 1 час.
веганські паску - фото крок 3
Подрібніть лляні насіння в кавомолці. Додайте теплу воду, перемішайте.
веганські паску - фото крок 4
Додайте в миску з тестом масло, перемішайте. Потім додайте борошно, що залишилося, перемелений льон, цукор, ванільний сироп і дрібку солі. Замісити однорідне тісто. Знову закрийте миску рушником і залиште, поки тісто не збільшиться в два рази.
веганські паску - фото крок 5
Наріжте курагу на дрібні кубики, додайте в тісто.
веганські паску - фото крок 6
Заповніть формочки для пасок тестом наполовину. Зачекайте, поки тісто трохи підніметься в формах.
веганські паску - фото крок 7
Випікайте паски 40-50 хвилин при температурі 160 градусів.
веганські паску - фото крок 8
Тепер приготуємо глазур. Зважте всі інгредієнти, аквафабу перелийте у високу склянку.
веганські паску - фото крок 9
Збийте аквафабу до легкої білої пінки.
веганські паску - фото крок 10
Продовжуйте збивати, поступово, по одній ложці, Начните вводить сахарную пудру. Потім додайте крохмаль.
веганські паску - фото крок 11
Готова суміш повинна вийти щільною і не дуже текучої.
веганські паску - фото крок 12
Покрийте верхівки пасок глазур'ю, зверху присипте тертим шоколадом і апельсиновим цукром. Залиште глазур застигати на пару годин.
веганські паску - фото крок 13
Веганські паска готова, смачного!

Схожі рецепти