Рецепт Веганські паску фото

Веганські паску
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Тісто, Овочі
Веганські страви
На обід, На вечерю
Випічка, Кіш

Ділюся рецептом, як приготувати веганські паску. Це класичний дріжджовий паска, який прикрашається білою глазур'ю, але для його приготування не використовуються яйця і молочні продукти.

У цьому рецепті ми будемо готувати глазур на основі аквафаби - рідини від консервованих бобових. Найкраще підійде нут або біла квасоля - червона дасть негарний відтінок. Для прикраси паски я використовувала тертий гіркий шоколад і цукор з апельсиновою цедрою, але можна взяти звичайну кулінарну посипання. Паска виходить смачним, в міру солодким і зовні дуже святковим.


  • Борошно пшеничне - 300 грам
  • Дріжджі сухі - 25 грам
  • Цукор - 140 грам
  • Вівсяне молоко - 1 Склянка (тепле)
  • Масло рослинне - 1/3 склянки
  • Лляні насіння - 2 Ст. Ложки
  • Вода тепла - 6 Ст. Ложок
  • Ванільний сироп - 2-3 капель
  • Чорнослив - За смаком
  • Сіль - 1 щіпка
  • Akvafaba - 40 грам
  • Цукрова пудра - 180 грам
  • Крохмаль - 20 грам
  • Посипання - За смаком
веганські паску - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
веганські паску - фото крок 2
Розчиніть дріжджі в теплому вівсяному молоці. Змішайте 100 грам борошна і вівсяне молоко. Накрийте чистим рушником і залиште підніматися на 1 час.
веганські паску - фото крок 3
Подрібніть лляні насіння в кавомолці. Додайте теплу воду, перемішайте.
веганські паску - фото крок 4
Додайте в миску з тестом масло, перемішайте. Потім додайте борошно, що залишилося, перемелений льон, цукор, ванільний сироп і дрібку солі. Замісити однорідне тісто. Знову закрийте миску рушником і залиште, поки тісто не збільшиться в два рази.
веганські паску - фото крок 5
Наріжте курагу на дрібні кубики, додайте в тісто.
веганські паску - фото крок 6
Заповніть формочки для пасок тестом наполовину. Зачекайте, поки тісто трохи підніметься в формах.
веганські паску - фото крок 7
Випікайте паски 40-50 хвилин при температурі 160 градусів.
веганські паску - фото крок 8
Тепер приготуємо глазур. Зважте всі інгредієнти, аквафабу перелийте у високу склянку.
веганські паску - фото крок 9
Збийте аквафабу до легкої білої пінки.
веганські паску - фото крок 10
Продовжуйте збивати, поступово, по одній ложці, Начните вводить сахарную пудру. Потім додайте крохмаль.
веганські паску - фото крок 11
Готова суміш повинна вийти щільною і не дуже текучої.
веганські паску - фото крок 12
Покрийте верхівки пасок глазур'ю, зверху присипте тертим шоколадом і апельсиновим цукром. Залиште глазур застигати на пару годин.
веганські паску - фото крок 13
Веганські паска готова, смачного!

Схожі рецепти