Веганські омлет
(покроковий рецепт з фото)
Суворе вегетаріанство - ще не привід відмовляти собі в омлеті на сніданок! Пропоную спробувати рецепт омлету без яєць і молока. Пишний, дуже ситний і нескладний у приготуванні.
Секретний інгредієнт цього рецепта - чорна сіль "кала Намак", вона надає страві характерний "яєчний" смак. Також підійде четвергова чорна сіль. В якості начинки ще можна використовувати гриби і шпинат. Нижче я розповім докладніше, як приготувати веганські омлет.
- Нутовая борошно - 50 грам
- Пшеничне борошно - 50 грам
- Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Чорна сіль "кала Намак" - 0, 5 чайних ложки
- Соеве молоко - 150 грам
- Помідор - 40 грам
- Червона цибуля - 30 грам
Для початку підготуйте всі інгредієнти.
У великій мисці змішайте всі сухі інгредієнти.
Додайте соєве молоко і добре перемішайте суміш, щоб не залишилося грудочок. Можна використовувати міксер. За консистенцією суміш повинна нагадувати рідку сметану.
Наріжте цибулю і томат на маленькі шматочки.
Додайте їх в суміш і ще раз перемішайте.
Добре розігрійте сковороду на середньому вогні. Вилийте омлет в сковороду, постарайтеся розподілити його рівномірно. Смажте першу сторону без кришки приблизно 3-4 хвилини. Готовність можна визначити по золотистим краях омлету.
Акуратно переверніть омлет і обсмажте другу сторону ще 3 хвилини.
Викладіть омлет на тарілку, прикрасьте свіжими овочами та зеленню. Блюдо готово, смачного!