Веганські банановий кекс
(покроковий рецепт з фото)
Банановий кекс ідеально підійде для вечірнього чаювання або полудня. Він ефектно виглядає, але сам рецепт простий і не вимагає ніяких складних інгредієнтів.
Ділюся з вами рецептом, як приготувати веганські банановий кекс без яєць та інших продуктів тваринного походження. Для цього рецепта краще всього підійдуть переспілі банани - вони найсолодші. Фундук можна замінити на волоські горіхи. Дивіться нижче докладний покроковий рецепт.
- Пшеничне борошно - 200 грам
- Банани - 200 грам(150 г - в тісто, 50 г - для прикраси )
- Вівсяне молоко - 150 грам
- Цукор - 50 грам
- Оливкова олія - 40 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Funduk - 50 грам
Підготуйте всі інгредієнти. Фундук прокалите на сковороді протягом 5-10 хвилин.
Розріжте один банан вздовж, а потім ще раз на половинку. Відкладіть їх для прикраси кексу. Решта банани поріжте кружечками.
Виделкою в глибокій мисці подрібніть банани в пюре.
Додайте до пюре з бананів масло, вівсяне молоко і цукор. Чи не перемішуйте.
Просійте борошно і перемішайте.
Додайте ложку розпушувача і знову перемішайте тісто.
Крупно порубати ножем фундук і додайте його в тісто. Ще раз перемішайте.
Якщо ви використовуєте металеву форму для випічки, то застеліть її пергаментом. Так кекс буде простіше дістати. Рівномірно розподіліть тісто по формі, а зверху покладіть половинки банана. Щоб вони краще закріпилися, трохи втисніть їх в тісто. Випікайте кекс в духовці при 180 градусах 45 хвилин.
Готовність кексу перевіряйте по краях - вони повинні придбати золотисто-коричневий відтінок і трохи відділятися від форми. Дайте кексу охолонути півгодини, а потім сміливо його нарізуйте. Смачного!