Рецепт Веганські банановий кекс фото

Веганські банановий кекс
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Фрукти , Банан
Веганські страви
На швидку руку , На сніданок
Випічка , Солодке , Кекси
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 10 хв.

Банановий кекс ідеально підійде для вечірнього чаювання або полудня. Він ефектно виглядає, але сам рецепт простий і не вимагає ніяких складних інгредієнтів.

Опис приготування:

Ділюся з вами рецептом, як приготувати веганські банановий кекс без яєць та інших продуктів тваринного походження. Для цього рецепта краще всього підійдуть переспілі банани - вони найсолодші. Фундук можна замінити на волоські горіхи. Дивіться нижче докладний покроковий рецепт.

  • Пшеничне борошно - 200 грам
  • Банани - 200 грам(150 г - в тісто, 50 г - для прикраси )
  • Вівсяне молоко - 150 грам
  • Цукор - 50 грам
  • Оливкова олія - 40 грам
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Funduk - 50 грам
веганські банановий кекс - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти. Фундук прокалите на сковороді протягом 5-10 хвилин.
веганські банановий кекс - фото крок 2
Розріжте один банан вздовж, а потім ще раз на половинку. Відкладіть їх для прикраси кексу. Решта банани поріжте кружечками.
веганські банановий кекс - фото крок 3
Виделкою в глибокій мисці подрібніть банани в пюре.
веганські банановий кекс - фото крок 4
Додайте до пюре з бананів масло, вівсяне молоко і цукор. Чи не перемішуйте.
веганські банановий кекс - фото крок 5
Просійте борошно і перемішайте.
веганські банановий кекс - фото крок 6
Додайте ложку розпушувача і знову перемішайте тісто.
веганські банановий кекс - фото крок 7
Крупно порубати ножем фундук і додайте його в тісто. Ще раз перемішайте.
веганські банановий кекс - фото крок 8
Якщо ви використовуєте металеву форму для випічки, то застеліть її пергаментом. Так кекс буде простіше дістати. Рівномірно розподіліть тісто по формі, а зверху покладіть половинки банана. Щоб вони краще закріпилися, трохи втисніть їх в тісто. Випікайте кекс в духовці при 180 градусах 45 хвилин.
веганські банановий кекс - фото крок 9
Готовність кексу перевіряйте по краях - вони повинні придбати золотисто-коричневий відтінок і трохи відділятися від форми. Дайте кексу охолонути півгодини, а потім сміливо його нарізуйте. Смачного!

Схожі рецепти