Ватрушка з сиром і вишнею
(покроковий рецепт з фото)
Якщо не знаєте, як урізноманітнити стіл для чаювання, то ватрушка з сиром і вишнею самий підходящий варіант. У ній є все! вона ошатна, має ніжну структуру і кисло-солодкий смак. Спробуйте!
У приготуванні ватрушки є важливий момент. Вишню обов'язково потрібно позбавити від зайвої рідини. Сир краще брати сухий. Від зайвої вологи пиріг може довго пропікатися, адже сметанне тісто і без того має вологою структурою.
- Вишня - 120 грам (свіжа або свіжоморожена, без кісточок)
- Сир - 350-370 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Цукор - 0, 75 склянки(0, 5 склянки - в тісто, 0, 25 склянки - в начинку)
- Борошно пшеничне - 1 Склянка
- Яйця - 3 штуки(2 штуки - в тісто, 1 штука - в начинку)
- Розпушувач для тіста - 2 чайних ложки
- Крем - 200 грам
- Ванілін - За смаком (в начинку)
- Кокосова стружка - 1 Ст. Ложок (в начинку)
- Манна крупа - 2 Ст. Ложки (в начинку)
Підготуйте необхідні інгредієнти. Відкиньте свіжоморожену вишню на сито, щоб стекла рідина.
У чашу покладіть цукор, яйця і збийте в піну.
Додайте розтоплене вершкове масло і сметану. Знову збийте.
Всипте борошно, розпушувач і перемішайте до однорідного стану. Тісто має вийти середньої густоти.
Testo майже.
Приготуйте начинку. Змішайте сир, яйце, цукор, ванілін, кокосову стружку, манну крупу.
Пробийте начинку занурювальним блендером до гладкості.
Візьміть форму з бортиками, в діаметрі 20-22 см. Якщо необхідно змастіть маслом. Вилийте в неї тісто.
Викладіть начинку. Почніть викладати з центру, по ложці, всякий раз розподіляючи і рухаючись до бортикам.
Акуратно розподіліть сирну начинку.
За начинку розкладіть вишню, злегка вдавлюючи її.
Розігрійте духовку до 180 градусів. Поставте випікатися ватрушку на 45-60 хвилин. Орієнтуйтеся на свою духовку. Якщо верх сильно зарум'яниться, а ватрушка ще волога, прикрийте верх фольгою або пергаментом і допечіть.
Розігрійте духовку до 180 градусів. Поставте випікатися ватрушку на 45-60 хвилин. Орієнтуйтеся на свою духовку. Якщо верх сильно зарум'яниться, а ватрушка ще волога, прикрийте верх фольгою або пергаментом і допечіть.
Готову ватрушку вийміть з духовки, прохолодний, а після поставте на 3 години в холодильник.
Ватрушка з сиром і вишнею готова. Приємного чаювання!