Ватрушка з полуницею
(покроковий рецепт з фото)
Ватрушка з полуницею - випічка із здобного дріжджового тіста, ароматна, пишна і дуже смачна. Тісто, можна сказати, класичне. Така ватрушка відмінно підійде до чаю, кава, kompotu.
Ватрушка з полуницею виглядає дуже оригінально і стане прикрасою будь-якого столу в будні і свята. Складного в її приготуванні нічого немає. Тісто звичайнісіньке, дріжджове. І якщо ви вже пекли подібні пироги, то для вас цей рецепт не складе великих труднощів. Хай щастить!
- Молоко - 200 мілілітрів
- Дріжджі свіжі - 20 грам
- Цукор - 5-6 Ст. Ложок
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Вершкове масло - 80 грам
- Борошно пшеничне - 450 грам
- Ванільний цукор - 5 грам
- Полуниця - 150 грам
- Куряче яйце - 1 штука
Підготуйте інгредієнти для приготування ватрушки.
У глибоку миску налийте тепле молоко і викладіть дріжджі.
Додайте цукор, ванільний цукор і розтоплене вершкове масло.
Всипте просіяне борошно і сіль.
Замісити м'яке, НЕ липнуче до рук тісто і викладіть в миску. Я замішувала тісто в планетарному міксері, але і руками теж добре виходить.
Через годину-півтори тісто значно збільшиться в об'ємі.
Викладіть тісто в круглу форму.
Дайте йому расстояться протягом 30-40 хвилин.
Полуницю помийте і видаліть плодоніжки.
За допомогою мисочки або будь-який інший форми зробіть поглиблення в середині тесту. Викладіть в поглиблення нарізану полуницю. Змастіть тісто яйцем.
Випікайте ватрушку в духовці, заздалегідь розігрітій до 175-180 градусів 40-45 хвилин.
Ватрушка з полуницею готова.
Пиріг наріжте і подавайте до столу. Смачного!