Ватрушка на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Дріжджове тісто мені подобається, але часто не вистачає ні часу, ні сил після трудового дня, а діти просять чогось смачного. Саме тоді мене рятує рецепт, як приготувати ватрушку на кефірі.
З такого набору продуктів виходить близько 10 штук невеликих ватрушек. Особливо така випічка хороша для десерту на вечерю, адже бездріжджове тісто набагато краще засвоюється організмом. А сир, який входить в начинку, дуже корисний дорослим і особливо дітям. Готується ласощі відносно швидко і просто.
- Кефір - 2/3 склянки
- Цукровий пісок - 8 Ст. Ложок
- Борошно - 2 склянки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Сода - 1 щіпка
- Соняшникова олія - 0, 25 склянки
- Сир - 300 грам
- Манька - 1 Ст. Ложка
- Ванільний цукор - За смаком
1. Приготування починаю з тіста: в миску просівають борошно, додаю 4 столові ложки цукру, сіль і соду, перемішую. Вливаю в миску соняшникову олію і теплий кефір, замішую м'яке тісто і залишаю його на 20 хвилин.
2. В цей же час сир розминають виделкою, додаю манку, цукор, що залишився і ванільний цукор, перемішую.
3. Готове тісто поділяю на 10 частин, розкочують кожну, всередину кладу начинку, потім залишилися краю трохи надрізаю і загинаю у вигляді квітки.
4. Деко застеляють пергаментом, викладаю на нього ватрушки, які відправляю в розігрітий до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин.
5. Подаю ватрушки горячими, з варенням або джемом. Навряд чи вони затримаються у вас на столі надовго