Рецепт Варення з японської айви фото

Варення з японської айви
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Айва
На полуденок , Для дітей
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 1-2
Час приготування: 6 г. 0 хв.

Неймовірно ароматна і тягуче варення з японської айви можна приготувати в середині осені, коли такі фрукти достигають, стають яскраво-жовтими і не такими терпкими на смак. Ділюся рецептом!

Опис приготування:

Свіжа айва на смак дуже терпка і щільна, але якщо фрукт очистити і проварити в цукровому сиропі, то ви отримаєте неймовірно смачний десерт, який зможете подати до чаювання, запросивши рідних до столу. Зберігається варення в холодильнику близько тижня.

  • Айва японська - 600 грам
  • Цукор - 150 грам
  • Вода - 200 мілілітрів
  • Сік лимона - 1 Чайна ложка
варення з японської айви - фото крок 1
Підготуйте зазначені інгредієнти.
варення з японської айви - фото крок 2
Ретельно промийте кожен фрукт в воді жорсткою стороною губки, так як на айві є ворсистий шар, захищає плоди. Потім із зусиллям розріжте кожен плід на чотири частини, виріжте серцевину і промийте, наріжте кубиками і пересипте в казан або ківш з антипригарним дном.
варення з японської айви - фото крок 3
Додайте цукровий пісок. За бажанням можете всипати трохи ванільного цукру.
варення з японської айви - фото крок 4
Влийте воду і лимонний сік, перемішайте вміст ємності і помістіть ємність на плиту. Доведіть до кипіння і відваріть варення близько 5-10 хвилин, потім вимкніть нагрів і остудіть його близько 2 годин на холоді. Після чого прогрійте знову 5-10 хвилин і знову остудіть.
варення з японської айви - фото крок 5
Втретє прогрійте варення і вимкніть нагрів. З кожним разом у ємності буде ставати все менше сиропу - нарізка буде вбирати його в себе при охолодженні. Враенье з японської айви повністю готове, ви навіть можете розлити його киплячим в простерилізовані банки і закатати на зиму.
варення з японської айви - фото крок 6
Подавайте бурштинове ласощі з будь-випічкою, не забуваючи про ароматний чай!

Схожі рецепти