Варення з японської айви
(покроковий рецепт з фото)
Неймовірно ароматна і тягуче варення з японської айви можна приготувати в середині осені, коли такі фрукти достигають, стають яскраво-жовтими і не такими терпкими на смак. Ділюся рецептом!
Свіжа айва на смак дуже терпка і щільна, але якщо фрукт очистити і проварити в цукровому сиропі, то ви отримаєте неймовірно смачний десерт, який зможете подати до чаювання, запросивши рідних до столу. Зберігається варення в холодильнику близько тижня.
- Айва японська - 600 грам
- Цукор - 150 грам
- Вода - 200 мілілітрів
- Сік лимона - 1 Чайна ложка
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Ретельно промийте кожен фрукт в воді жорсткою стороною губки, так як на айві є ворсистий шар, захищає плоди. Потім із зусиллям розріжте кожен плід на чотири частини, виріжте серцевину і промийте, наріжте кубиками і пересипте в казан або ківш з антипригарним дном.
Додайте цукровий пісок. За бажанням можете всипати трохи ванільного цукру.
Влийте воду і лимонний сік, перемішайте вміст ємності і помістіть ємність на плиту. Доведіть до кипіння і відваріть варення близько 5-10 хвилин, потім вимкніть нагрів і остудіть його близько 2 годин на холоді. Після чого прогрійте знову 5-10 хвилин і знову остудіть.
Втретє прогрійте варення і вимкніть нагрів. З кожним разом у ємності буде ставати все менше сиропу - нарізка буде вбирати його в себе при охолодженні. Враенье з японської айви повністю готове, ви навіть можете розлити його киплячим в простерилізовані банки і закатати на зиму.
Подавайте бурштинове ласощі з будь-випічкою, не забуваючи про ароматний чай!