Варення з смородини без води
(покроковий рецепт з фото)
Смородина - одна з перших дозріває на наших ділянках, а це значить, що пора задуматися про заготовках з неї, я пропоную вам дуже простий рецепт варення, яке ми зробимо без води.
Я дуже люблю цю ароматну ягоди, а оскільки три досить великих порічкових куща ростуть на нашому садовій ділянці, то пару баночок варення і компотів завжди можна знайти у нас в погребі. Я думаю, багато з вас вже не раз робили різні заготовки, але ж у кожної господині є свої секрети, і я хочу поділитися з вами своїм простим рецептом варення зі смородини без води. Для мене такий варіант приготування є хорошим, на мій погляд, ягоди дають достатньо соку, тому додатково додавати рідину до них не потрібно. Таке варення виходить дуже густе, насичене і соковите, його можна подати до чаю або ж використовувати в якості начинки для пиріжків або булочок, загалом, застосування ви йому завжди знайдете. Так що якщо ви вирішили в цьому році зробити смачні заготовки з ягід, тоді я рекомендую вам закатати варення зі смородини без води в домашніх умовах, адже це дуже просто.
- Смородина чорна - 2 кілограма
- Цукор - 3 кілограма