Варення з кабачків на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Щоб взимку у вас завжди був запас корисного і смачного варення, пропоную вам рецепт приготування варення з кабачків на зиму.
Щоб приготувати варення з кабачків на зиму, слідуємо рецептом:
1. По перше, кабачки потрібно добре промити в холодній воді.
2. Після цього очищаємо їх від шкірки і ріжемо на невеликі шматочки довільної форми.
3. У миску з кабачками сипем весь цукор. Перемішуємо. Тепер треба дати кабачкам настоятися і пустити сік. Насправді кабачки можна залишати хоч на годину, хоч на 12 годин. Але щоб вони пустили більше соку і варення вийшло смачніше (нам адже нікуди поспішати), залишимо їх настоюватися на 10-12 годин.
4. Коли кабачки настоялися, варимо їх в каструлі на середньому вогні. Зменшити вогонь до повільного і варити протягом 10-15 хвилин.
5. Поки вариться сироп з кабачків, очистимо від шкірки лимон, викинемо кісточки і наріжемо його на дрібні шматочки.
6. Шматочки лимона додаємо в каструлю з сиропом і варимо ще 10 хвилин.
7. Варення готове, залишилося тільки розфасувати його по банках і стерилізувати їх. Коли варення охолоне, прибираємо його в прохолодне місце, де воно буде зберігатися до зими.
Смачного!
- Кабачки - 2 кілограма
- Цукор - 1, 5 кілограма
- Лимон - 4 штуки
- Прянощі - За смаком
1. По перше, кабачки потрібно добре промити в холодній воді.
2. Після цього очищаємо їх від шкірки і ріжемо на невеликі шматочки довільної форми.
3. У миску з кабачками сипем весь цукор. Перемішуємо. Тепер треба дати кабачкам настоятися і пустити сік. Насправді кабачки можна залишати хоч на годину, хоч на 12 годин. Але щоб вони пустили більше соку і варення вийшло смачніше (нам адже нікуди поспішати), залишимо їх настоюватися на 10-12 годин.
4. Коли кабачки настоялися, варимо їх в каструлі на середньому вогні. Зменшити вогонь до повільного і варити протягом 10-15 хвилин.
5. Поки вариться сироп з кабачків, очистимо від шкірки лимон, викинемо кісточки і наріжемо його на дрібні шматочки.
6. Шматочки лимона додаємо в каструлю з сиропом і варимо ще 10 хвилин.
7. Варення готове, залишилося тільки розфасувати його по банках і стерилізувати їх. Коли варення охолоне, прибираємо його в прохолодне місце, де воно буде зберігатися до зими.
Смачного!