Рецепт Варення з кабачків на зиму фото

Варення з кабачків на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
Овочі , Кабачок
Рецепти без шкоди
На полуденок , Для дітей , На сніданок
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 13 г. 0 хв.

Щоб взимку у вас завжди був запас корисного і смачного варення, пропоную вам рецепт приготування варення з кабачків на зиму.

Опис приготування:

Щоб приготувати варення з кабачків на зиму, слідуємо рецептом:

1. По перше, кабачки потрібно добре промити в холодній воді.

2. Після цього очищаємо їх від шкірки і ріжемо на невеликі шматочки довільної форми.

3. У миску з кабачками сипем весь цукор. Перемішуємо. Тепер треба дати кабачкам настоятися і пустити сік. Насправді кабачки можна залишати хоч на годину, хоч на 12 годин. Але щоб вони пустили більше соку і варення вийшло смачніше (нам адже нікуди поспішати), залишимо їх настоюватися на 10-12 годин.

4. Коли кабачки настоялися, варимо їх в каструлі на середньому вогні. Зменшити вогонь до повільного і варити протягом 10-15 хвилин.

5. Поки вариться сироп з кабачків, очистимо від шкірки лимон, викинемо кісточки і наріжемо його на дрібні шматочки.

6. Шматочки лимона додаємо в каструлю з сиропом і варимо ще 10 хвилин.

7. Варення готове, залишилося тільки розфасувати його по банках і стерилізувати їх. Коли варення охолоне, прибираємо його в прохолодне місце, де воно буде зберігатися до зими.

Смачного!

  • Кабачки - 2 кілограма
  • Цукор - 1, 5 кілограма
  • Лимон - 4 штуки
  • Прянощі - За смаком
Щоб приготувати варення з кабачків на зиму, слідуємо рецептом:

1. По перше, кабачки потрібно добре промити в холодній воді.

2. Після цього очищаємо їх від шкірки і ріжемо на невеликі шматочки довільної форми.

3. У миску з кабачками сипем весь цукор. Перемішуємо. Тепер треба дати кабачкам настоятися і пустити сік. Насправді кабачки можна залишати хоч на годину, хоч на 12 годин. Але щоб вони пустили більше соку і варення вийшло смачніше (нам адже нікуди поспішати), залишимо їх настоюватися на 10-12 годин.

4. Коли кабачки настоялися, варимо їх в каструлі на середньому вогні. Зменшити вогонь до повільного і варити протягом 10-15 хвилин.

5. Поки вариться сироп з кабачків, очистимо від шкірки лимон, викинемо кісточки і наріжемо його на дрібні шматочки.

6. Шматочки лимона додаємо в каструлю з сиропом і варимо ще 10 хвилин.

7. Варення готове, залишилося тільки розфасувати його по банках і стерилізувати їх. Коли варення охолоне, прибираємо його в прохолодне місце, де воно буде зберігатися до зими.

Смачного!

Схожі рецепти