Варення з айви
(покроковий рецепт з фото)
Запашне варення з айви має неповторний тонкий аромат і чудовий колір. Класичний рецепт приготування складається з двох складових - айви і цукру. Варення взимку рекомендую до чаю!
Айва - дуже кисла, тому цукру беремо більше, хоча це вирішує кожен сам за себе. Якщо любите більше кислинки, то цукру буде достатньо і кілограма.
Робимо варення з айви наступним чином.
1. Айву промийте, очистіть від шкірки і насінної камери. Насіння не викидайте, а зваріть приблизно в двох склянках води (поварите протягом 10 хвилин).
2. Айву нарізаємо на дольки.
3. З цукру і однієї склянки відвару від насіння варимо сироп. Готовий сироп посвітлішає.
4. У сироп додаємо часточки айви, доводимо до кипіння, потім наполягаємо протягом восьми годин. Після того, як вісім годин минуло, процедуру з закипанням повторюємо, але тепер уже варимо сироп з айвою протягом п'яти хвилин. І знову залишаємо в спокої на 12 годин.
Потім знову кип'ятимо. Наша мета - прозорі часточки айви. Тому повторюємо цю операцію стільки разів, скільки треба.
5. Гаряче готове варення розливаємо по простерилизованнимбанкам і стерилізуємо вже з варенням. Закочує, як зазвичай.
Смачного!
- Айва - 1 кілограм
- Цукор - 1, 5 кілограма
Робимо варення з айви наступним чином.
1. Айву промийте, очистіть від шкірки і насінної камери. Насіння не викидайте, а зваріть приблизно в двох склянках води (поварите протягом 10 хвилин).
2. Айву нарізаємо на дольки.
3. З цукру і однієї склянки відвару від насіння варимо сироп. Готовий сироп посвітлішає.
4. У сироп додаємо часточки айви, доводимо до кипіння, потім наполягаємо протягом восьми годин. Після того, як вісім годин минуло, процедуру з закипанням повторюємо, але тепер уже варимо сироп з айвою протягом п'яти хвилин. І знову залишаємо в спокої на 12 годин.
Потім знову кип'ятимо. Наша мета - прозорі часточки айви. Тому повторюємо цю операцію стільки разів, скільки треба.
5. Гаряче готове варення розливаємо по простерилизованнимбанкам і стерилізуємо вже з варенням. Закочує, як зазвичай.
Смачного!