Варення з айви з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Зараз в магазинах з'явилася айва, багато хто не знає, що з нею можна приготувати, по крайней мере в наших північних широтах, де айва не росте. Між іншим, з айви з яблуками виходить смачне варення.
Взимку, коли літні запаси варення вже починають закінчуватися, можна зварити дуже смачне варення з айви з яблуками. Воно виходить красиве, бурштинове, з приємним медовим ароматом. Зварити його легко, дивіться покроковий рецепт і радуйте сімома новими смаками.
- Айва - 1 кілограм
- Яблука - 500 грам
- Лимон - 1 штука
- Цукор - 1 кілограм
- Вода - 0, 5 склянки

Підготуйте інгредієнти.

Помийте яблука, видаліть серцевини, наріжте на шматочки, розмір визначте самі.

Помийте, видаліть серцевини і наріжте на шматочку айву.

У каструлю з товстим дном влийте воду, невеликими порціями розчиніть цукор на повільному вогні, зваріть сироп.

Додайте в цукровий сироп яблука, з'єднуючись з сиропом вони швидко дадуть сік, нагрійте до кипіння.

Додайте айву, продовжуйте варити, час від часу помішуючи, не допускаючи пригорання.

Porež'te лимони, видаліть насіння, поріжте на невеликі шматочки, додайте до варення.

Варіть варення приблизно 1 час 20 хвилин.

Розкладіть варення в гарячому вигляді по простерилизованнимбанкам. Воно вийшло красивим, бурштиновим, з медовим ароматом і смаком. З такої кількості продуктів вийшло близько 1, 7 літра варення.

Пити чай з таким варенням одна насолода, до того ж, завдяки високому вмісту пектину, шматочки фруктів схожі на натуральний мармелад, ніякі цукерки не потрібні.