Рецепт Варення з айви з апельсином фото

Варення з айви з апельсином
(покроковий рецепт з фото)

Вірменська кухня
Фрукти, Апельсин, Айва
Рецепти без шкоди
На обід, На вечерю, На полуденок, Для дітей, На сніданок, Десерт
Заготовки, Варення

Цей корисний і ароматний фрукт в свіжому вигляді навряд чи комусь сподобається через його терпкого смаку, а от варення з айви виходить дивовижне, особливо якщо додати в нього сонячний апельсин.

Звичайно, є люди, які можуть їсти айву в свіжому вигляді, і вони правильно роблять, адже цей фрукт повний вітамінів і корисних елементів. Ну а я, на жаль, на дух не переношу її терпкий смак, а ось заготовки з айви - зовсім інша справа, їх я люблю і їдять з превеликим задоволенням. Є багато різних варіантів варення з цього фрукта, але я не буду говорити про всі, а лише поділюся з вами своїм улюбленим рецептом приготування варення з айви з апельсином. Взагалі, з айвою добре поєднуються всі цитрусові, але апельсин все ж, на мій погляд, найвдаліше поєднання. Додамо до них трохи кориці для аромату і отримаємо просто приголомшливе частування на всі випадки життя: з ним і чий можна попити, і пиріг спекти. А так як сезон дозрівання фруктів не за горами, то я пропоную вам обов'язково спробувати приготувати варення з айви з апельсином в домашніх умовах.

  • Айва - 2 кілограма
  • Апельсин - 1 штука
  • Цукор - 1, 5 кілограма
  • Кориця мелена - 1 Ст. Ложка
варення з айви з апельсином - фото крок 1
Для початку підготуємо необхідні інгредієнти, вибираємо стиглі плоди айви без тріщить і підгнивання і промиваємо їх під водою, апельсин також моєму. Відміряємо необхідну кількість цукру і беремо корицю, її, до речі, можна використовувати як мелену, так і в паличках.
варення з айви з апельсином - фото крок 2
Тепер витираємо айву насухо рушником, розрізаємо навпіл і видаляємо з неї серцевину, нарізаємо м'якоть на невеликі шматочки.
варення з айви з апельсином - фото крок 3
Апельсин разом з цедрою пропускаємо через м'ясорубку або подрібнюємо будь-яким іншим зручним способом.
варення з айви з апельсином - фото крок 4
Потім викладаємо нарізану айву в посуд, в якій потім будемо варити варення, засипаємо все цукром і додаємо подрібнений апельсин. Перемішуємо всі інгредієнти і залишаємо масу на 1-2 годину, щоб айва пустила сік.
варення з айви з апельсином - фото крок 5
Ставимо фрукти на повільний вогонь і варимо їх, як і звичайне варення, до загустіння маси, періодично помішуючи, для а 10 хвилин до готовності додаємо корицю. Гаряче варення розкладаємо по стерилізованим баночках, закриваємо їх кришками і залишаємо в перевернутому вигляді до повного охолодження.
варення з айви з апельсином - фото крок 6
Ось тепер ви знаєте, як закатати варення з айви з апельсином, приємного вам апетиту.

Схожі рецепти