Варення з айви з апельсином
(покроковий рецепт з фото)
Цей корисний і ароматний фрукт в свіжому вигляді навряд чи комусь сподобається через його терпкого смаку, а от варення з айви виходить дивовижне, особливо якщо додати в нього сонячний апельсин.
Звичайно, є люди, які можуть їсти айву в свіжому вигляді, і вони правильно роблять, адже цей фрукт повний вітамінів і корисних елементів. Ну а я, на жаль, на дух не переношу її терпкий смак, а ось заготовки з айви - зовсім інша справа, їх я люблю і їдять з превеликим задоволенням. Є багато різних варіантів варення з цього фрукта, але я не буду говорити про всі, а лише поділюся з вами своїм улюбленим рецептом приготування варення з айви з апельсином. Взагалі, з айвою добре поєднуються всі цитрусові, але апельсин все ж, на мій погляд, найвдаліше поєднання. Додамо до них трохи кориці для аромату і отримаємо просто приголомшливе частування на всі випадки життя: з ним і чий можна попити, і пиріг спекти. А так як сезон дозрівання фруктів не за горами, то я пропоную вам обов'язково спробувати приготувати варення з айви з апельсином в домашніх умовах.
- Айва - 2 кілограма
- Апельсин - 1 штука
- Цукор - 1, 5 кілограма
- Кориця мелена - 1 Ст. Ложка