Варення з айви в скороварці
(покроковий рецепт з фото)
Варення з айви в скороварці - це мій козирний рецепт і власний винахід, яким я із задоволенням поділюся. Варення виходить дуже смачне і солодке. Спробуйте!
Варення з айви в скороварці, по суті справи, готується дуже просто, а потім добре зберігається. Нічого складного в приготуванні цього варення немає, єдине, що йому буде потрібно ніч, щоб настоятися, тому я вважаю за краще готувати варення ввечері, щоб на наступний день з ранку швидко впоратися з приготуванням. Варення з айви на сковорідці виходить дуже солодке і красиве, ще ніхто не зміг встояти перед моїм варенням. Успіхів і приємного апетиту!
- Очищена айва - 1 кілограм
- Цукор - 600 грам
- Лимон - 1 штука
- Вода - 1 Склянка
Айву гарненько промиваємо і знімаємо шкірку.
Нарізаємо великими кубиками.
Готуємо цукровий сироп. У воді розчиняємо цукор і доводимо до кипіння.
Айву заливаємо сиропом і ставимо на повільний вогонь.
Лимон нарізаємо дрібно, цедру натираємо. Не забуваємо вибрати з лимона кісточки. Потім додаємо лимон в сковорідку до айві.
Після того як айва закипить (це зазвичай відбувається протягом 10-15 хвилин), вимикаємо грубку і залишаємо варення на 12 годин. Потім варення ставимо на середній вогонь, доводимо до кипіння і варимо ще 15 хвилин. Потім варення розливаємо по стерилізованим банкам, закочує, охолоджуємо і прибираємо зберігати в темне, сухе місце.
Смачного!