Варення з айви в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Варення з айви в духовці - це щось чарівне. Сам по собі Іві, навіть стигла дуже в'яже, але приготована в духовці видає чудовий аромат. Часточки прозорі і красиві.
Варення з айви в духовці печеться дуже повільно при 20 градусах. Воно як би все знемога. Якщо в якийсь- то момент ви вирішите, що в формі мало води, то додайте трохи. Готове варення буде красивого рубінового кольору. Його можна закатати в стерилізовані банки, а частина тримати в холодильнику.
- Айва - 1, 5 кілограма
- Лимон (сік) - 2 штуки
- Вода - 600 мілілітрів
- Цукор - 400 грам
- Обкладинка - 1 штука (паличка)
Взяти стиглу айву.
Айву очистіть від насіння і поріжте на часточки.
Змішайте айву з лимонним соком, корицею.
Перекласти айву в форму для торта, додати воду, цукор і запікати в духовці 8 годин при 120 градусах.
Смачного!