Рецепт Варення із зеленої журавлини з айвою фото

Варення із зеленої журавлини з айвою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Журавлина
Для дітей
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Оригінальна варення із зеленої журавлини в домашніх умовах готується зазвичай тими, хто жити не може без кисленького. А тут за рахунок додавання айви і зеленої журавлини варення - терпке, смачне і кисле.

Опис приготування:

Як вид, такий рецепт приготування варення із зеленої журавлини досить незвичайний. Я його використовую, як правило, в тих випадках, коли журавлина потрапила не вся цілком стигла, а з частиною зелених ягідок. Зазвичай при зборі попадається їх досить багато - не викидати ж! А знаючи, як зробити варення із зеленої журавлини, ви знайдете вихід з цієї ситуації. Виходить смачно і незвично, спробуйте!

  • Журавлина червона - 600 грам
  • Журавлина зелена - 300 грам
  • Айва - 400 грам
  • Імбиру корінь - 1 скибочку (шматочок приблизно 4 см довжиною )
  • Цукор - 500 грам
  • Вода - 200 мілілітрів
варення із зеленої журавлини з айвою - фото крок 1
1. Цукор і воду відразу додамо в каструлю, доводимо до кипіння, цукор повинен розтанути. Додамо айву, нарізану тонкими скибочками або соломкою.
варення із зеленої журавлини з айвою - фото крок 2
2. 20 хвилин кип'ятимо на маленькому вогні. Коли айва стане м'якою, додамо червону журавлину і імбир.
варення із зеленої журавлини з айвою - фото крок 3
3. Уварюємо до густого стану, пробуємо на цукор. І тепер додамо ягідки зеленої журавлини до смаку, вони дуже кислі, не переборщіть!
варення із зеленої журавлини з айвою - фото крок 4
4. Варимо все разом, поки варення не стане потрібної вам густоти. Закочує в стерильних баночках на зиму або подаємо відразу ж.

Схожі рецепти