Варення із зеленої журавлини з айвою
(покроковий рецепт з фото)
Оригінальна варення із зеленої журавлини в домашніх умовах готується зазвичай тими, хто жити не може без кисленького. А тут за рахунок додавання айви і зеленої журавлини варення - терпке, смачне і кисле.
Як вид, такий рецепт приготування варення із зеленої журавлини досить незвичайний. Я його використовую, як правило, в тих випадках, коли журавлина потрапила не вся цілком стигла, а з частиною зелених ягідок. Зазвичай при зборі попадається їх досить багато - не викидати ж! А знаючи, як зробити варення із зеленої журавлини, ви знайдете вихід з цієї ситуації. Виходить смачно і незвично, спробуйте!
- Журавлина червона - 600 грам
- Журавлина зелена - 300 грам
- Айва - 400 грам
- Імбиру корінь - 1 скибочку (шматочок приблизно 4 см довжиною )
- Цукор - 500 грам
- Вода - 200 мілілітрів
1. Цукор і воду відразу додамо в каструлю, доводимо до кипіння, цукор повинен розтанути. Додамо айву, нарізану тонкими скибочками або соломкою.
2. 20 хвилин кип'ятимо на маленькому вогні. Коли айва стане м'якою, додамо червону журавлину і імбир.
3. Уварюємо до густого стану, пробуємо на цукор. І тепер додамо ягідки зеленої журавлини до смаку, вони дуже кислі, не переборщіть!
4. Варимо все разом, поки варення не стане потрібної вам густоти. Закочує в стерильних баночках на зиму або подаємо відразу ж.