Вареники з яйцем
(покроковий рецепт з фото)
Думаєте, ви вже перепробували всі можливі начинки для вареників, тоді як вам такий варіант - вареники з яйцем? Досить незвичайна начинка, але вареники з нею виходять просто дивовижні.
У цьому рецепті хочу розповісти вам, як приготувати вареники з яйцем, адже всі інші начинки я вже пробувала, тепер хочеться чогось незвичайного. Насправді ідея покласти яйце в вареники не така вже й дивна, адже ми готуємо з ним пиріжки та іншу випічку, тому можу вас запевнити, що смак у страви буде чудовий. Тісто в цьому рецепті приготування вареників з яйцем я роблю саме легке і просте, ви можете скористатися своїм варіантом тесту, адже головне особливість таких вареників - це їх начинка.
1) Для початку збиваємо яйця в мисочці і змішуємо їх з водою і сіллю, починаємо поступово підсипати муку і замішувати м'яке і еластичне тісто, як на пельмені. Накриваємо миску з тістом рушником або серветкою, ставимо його в сторону на 25-30 хвилин, щоб воно відпочило.
2) Попередньо відварені круто яйця чистимо і подрібнюємо, з'єднуємо їх з нарізаним дрібно зеленою цибулею, солимо начинку за смаком і заправляємо спеціями.
3) Тепер знову повертаємося до тесту, длім його на 3-4 рівні частини і по черзі розгортає кожну в тонкий пласт, з цього пласта склянкою вирізаємо кружечки. На кожен кружечок викладаємо яєчну начинку, з'єднуємо краї тіста і ліпимо вареник.
4) Коли все вареники будуть зліплені і тесту більше не залишиться, наливаємо в каструлю воду і ставимо її на вогонь. Як тільки вода закипить, вкідиваем в каструлю вареники, перемішуємо їх, щоб не прилипали до дна, і відварюємо протягом 4-5 хвилин, з моменту як вареники спливуть.
Готову страву змащуємо вершковим маслом або поливаємо сметаною, подаємо до столу. Приємного всім апетиту!
- Борошно пшеничне - 4-4, 5 склянки
- Вода - 1 Склянка
- Яйце - 2 штуки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Яйця відварні - 4 штуки (круто)
- Пучок зеленої цибулі - 1 штука
1) Для початку збиваємо яйця в мисочці і змішуємо їх з водою і сіллю, починаємо поступово підсипати муку і замішувати м'яке і еластичне тісто, як на пельмені. Накриваємо миску з тістом рушником або серветкою, ставимо його в сторону на 25-30 хвилин, щоб воно відпочило.
2) Попередньо відварені круто яйця чистимо і подрібнюємо, з'єднуємо їх з нарізаним дрібно зеленою цибулею, солимо начинку за смаком і заправляємо спеціями.
3) Тепер знову повертаємося до тесту, длім його на 3-4 рівні частини і по черзі розгортає кожну в тонкий пласт, з цього пласта склянкою вирізаємо кружечки. На кожен кружечок викладаємо яєчну начинку, з'єднуємо краї тіста і ліпимо вареник.
4) Коли все вареники будуть зліплені і тесту більше не залишиться, наливаємо в каструлю воду і ставимо її на вогонь. Як тільки вода закипить, вкідиваем в каструлю вареники, перемішуємо їх, щоб не прилипали до дна, і відварюємо протягом 4-5 хвилин, з моменту як вареники спливуть.
Готову страву змащуємо вершковим маслом або поливаємо сметаною, подаємо до столу. Приємного всім апетиту!