Вареники з вишнею на пару на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Зараз ви дізнаєтеся, як приготувати смачні вареники з вишнею на пару на кефірі. Таке блюдо вважається дієтичним. Адже все, що приготовлено на пару, має мінімальну шкоду. Смачного!
В основі будь-яких вареників, незалежно від начинки, має бути гарне тісто. Цей рецепт припускає використання кефіру, і це плюс! Вареники з вишнею на кефірі виходять ніжними і повітряними. Пальчики оближеш, така смакота!
- Кефір - 1 Склянка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 3, 5 склянки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Вишня - 2 склянки
- Цукор - 0, 5 склянки
- Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
У глибокий посуд додаємо масло рослинне, кефір, цукор і сіль. Забиваємо в суміш яйце. Далі висипаємо борошно і ретельно перемішуємо. В окремий посуд насипаємо 2 ст.Л. Борошна і соду. Розмішуємо гарненько і висипаємо на стіл. Наше тісто кладемо на борошно з содою, замішуємо однорідний тісто, збираємо його в кулю. Відправляємо тісто на 30 хв. В холодильник.
Очищаємо вишню від кісточок.
Розкачуємо охолоджене тісто і за допомогою формочки (або простого склянки) робимо круглі коржі.
Ставимо на вогонь каструлю з водою, верх якої закріплений щільно натягнутою марлею. Воду кип'ятимо.
У центр кожної круглої коржі кладемо по кілька вишень і засипаємо їх 1 ç.l. Цукру. Краї вареників обережно защипуємо. На марлю кладемо вареники. Накриваємо зверху кришкою і залишаємо варитися 8 хвилин. Витягуємо готові вареники шумівкою, промазуємо рясно вершковим маслом. Ось і весь рецепт!