Вареники з сирною начинкою
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите вареники, але не володієте великою кількістю часу для їх приготування, цей рецепт вам точно сподобається! Сьогодні я розповім, як приготувати ліниві вареники з сиру. Приступимо!
Відмінний варіант швидких і шалено смачних вареників. Їх ніжний смак підкорить вас з першого разу. Відмінно підійдуть вареники на обід, також сподобаються діткам. Перед подачею їх можна злегка змастити вершковим маслом. Обов'язково спробуйте і діліться враженнями в коментарях.
- Борошно пшеничне - 400 грам
- Вода - 250 грам
- Сир 9% - 600 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Цукор - 35 грам
- Сіль - 7 грам
- Рослинна олія - 5 грам
- Жовток - 2 штуки
Починаємо з підготовки основних інгредієнтів.
У воду додаємо сіль, рослинна олія. Просіваємо борошно і замішуємо тісто. Збираємо тісто в кулю, загортаємо в плівку і відправляємо в холодильник на 30 хвилин.
Білки відділяємо від жовтків і змішуємо з сиром. Туди ж відправляємо вершкове масло, сіль і цукор. Ретельно все перемішуємо до однорідності.
Формуємо з сирної маси маленькі кульки.
Дістаємо тісто з холодильника і розгортає його в пласт. Кулінарним кільцем вирізаємо кружечки.
Злегка розтягуємо тісто, в серединку кладемо начинку з сиру і скріплюємо краю.
Надаємо вареників напівкруглу форму.
Відварюємо вареники в підсоленій воді при слабкому кипінні. Важливо дотримуватися цього правила, інакше тісто порветься. Коли вареники спливуть, це буде свідчити про їхню готовність.
Готові вареники подавати до столу потрібно гарячими зі сметаною! Смачного!