Рецепт Вареники з пасльоном фото

Вареники з пасльоном
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Ягоди
Дієтичне харчування
На обід, На полуденок, На сніданок
Гарячі страви, Вареники

Не всі знають, що ягоди пасльону вельми корисні і мають приємний смак, з них можна приготувати різні соки і настої, а також зробити приголомшливі соковиті вареники.

Паслін відноситься до числа тих ягід, які багато хто сприймає за бур'ян, і лише одиниці знають, що їсти його можна і навіть потрібно в деяких випадках, адже в ньому сила-силенна користі. Ну а люблю ці ягоди за їх цікавий смак і часто готую їх них різні смаколики, наприклад, пироги чи пиріжки, а сьогодні я розповім вам, як зробити вареники з пасльоном. Такі ягоди відмінно підходять для начинки і роблять смак вареників дуже цікавим і соковитим. Так що якщо на вашому городі є ця рослина і раніше ви не звертали на нього уваги, зараз не проходите мимо, зберіть ягоди і зробіть смачні вареники з пасльоном в домашніх умовах.

  • Борошно - 400 грам
  • Вода - 200 грам
  • Яйце - 2 штуки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Ягоди пасльону - 800 грам
  • Цукор - 100 грам
вареники з пасльоном - фото крок 1
У глибоку миску просіваємо борошно і робимо в ній поглиблення, razbivaem йому яйця, вливаємо воду і додаємо сіль.
вареники з пасльоном - фото крок 2
З цих інгредієнтів замішуємо м'яке і еластичне тісто (воно не повинно прилипати до рук і столу), потім накриваємо його рушником і залишаємо тісто на півгодини відпочивати.
вареники з пасльоном - фото крок 3
Після закінчення часу викладаємо тісто на стіл і скочується його в ковбаску 6-8 см шириною, нарізаємо її на невеликі шматочки (по 4 см кожен). Обвалюють шматочки тіста в борошні і злегка приминає їх.
вареники з пасльоном - фото крок 4
Далі слід розкачати кожен шматочок тіста в тонкий пласт і викласти на нього 1 чайну ложку ягід і пів-ложки цукру.
вареники з пасльоном - фото крок 5
Скріплюємо краю тесту і ліпимо вареник, так повторюємо з кожним кружечком тесту.
вареники з пасльоном - фото крок 6
Тепер наливаємо в каструлю воду, солимо її трохи і ставимо на вогонь. У киплячу воду опускаємо вареники, чекаємо, поки вони спливуть, після чого варимо їх 4-5 хвилин.
вареники з пасльоном - фото крок 7
Смачного!

Схожі рецепти