Вареники з пасльоном
(покроковий рецепт з фото)
Не всі знають, що ягоди пасльону вельми корисні і мають приємний смак, з них можна приготувати різні соки і настої, а також зробити приголомшливі соковиті вареники.
Паслін відноситься до числа тих ягід, які багато хто сприймає за бур'ян, і лише одиниці знають, що їсти його можна і навіть потрібно в деяких випадках, адже в ньому сила-силенна користі. Ну а люблю ці ягоди за їх цікавий смак і часто готую їх них різні смаколики, наприклад, пироги чи пиріжки, а сьогодні я розповім вам, як зробити вареники з пасльоном. Такі ягоди відмінно підходять для начинки і роблять смак вареників дуже цікавим і соковитим. Так що якщо на вашому городі є ця рослина і раніше ви не звертали на нього уваги, зараз не проходите мимо, зберіть ягоди і зробіть смачні вареники з пасльоном в домашніх умовах.
- Борошно - 400 грам
- Вода - 200 грам
- Яйце - 2 штуки
- Сіль - 1 щіпка
- Ягоди пасльону - 800 грам
- Цукор - 100 грам
У глибоку миску просіваємо борошно і робимо в ній поглиблення, razbivaem йому яйця, вливаємо воду і додаємо сіль.
З цих інгредієнтів замішуємо м'яке і еластичне тісто (воно не повинно прилипати до рук і столу), потім накриваємо його рушником і залишаємо тісто на півгодини відпочивати.
Після закінчення часу викладаємо тісто на стіл і скочується його в ковбаску 6-8 см шириною, нарізаємо її на невеликі шматочки (по 4 см кожен). Обвалюють шматочки тіста в борошні і злегка приминає їх.
Далі слід розкачати кожен шматочок тіста в тонкий пласт і викласти на нього 1 чайну ложку ягід і пів-ложки цукру.
Скріплюємо краю тесту і ліпимо вареник, так повторюємо з кожним кружечком тесту.
Тепер наливаємо в каструлю воду, солимо її трохи і ставимо на вогонь. У киплячу воду опускаємо вареники, чекаємо, поки вони спливуть, після чого варимо їх 4-5 хвилин.
Смачного!