Рецепт Вареники з капустою фото

Вареники з капустою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Капуста
Дієтичне харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю, На полуденок
Гарячі страви, Вареники

Вареники з капустою - споконвіку російське блюдо, користувалося особливою популярністю на Русі під час Великого посту. Вареники виходять не тільки пісними, але ще і дуже смачними.

Вареники з капустою - це класика російської народної кухні, цією стравою на Русі харчувалися під час посту. Якщо ви дотримуєтеся посту і сьогодні - вареники з капустою заслуговують місця на вашому столі, якщо не дотримуєтеся - варто приготувати їх і просто так. Вареники виходять ніжними і м'якими. Можна робити їх і з квашеної капусти - тоді вони, відповідно, будуть більш кисленькими. Подають вареники з капустою, по традиції, зі сметаною і свіжою зеленню.

  • Борошно пшеничне - 350 грам
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Оливкова олія - 50 мілілітрів
  • Рослинна олія - 30 мілілітрів
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Морква - 150 грам
  • Капуста білокачанна - 500 грам
вареники з капустою - фото крок 1
У борошно додаємо сіль, перемішуємо, наливаємо склянку теплої води.
вареники з капустою - фото крок 2
Гарненько месім тісто до тих пір, поки воно не перестане прилипати до рук. Накриваємо тісто плівкою або рушником і ставимо в тепле місце на 40-50 хвилин.
вареники з капустою - фото крок 3
Цибулю і моркву натерти на дрібній тертці.
вареники з капустою - фото крок 4
Трішечки обсмажуємо їх на оливковій олії.
вареники з капустою - фото крок 5
Капусту дрібно нашаткувати.
вареники з капустою - фото крок 6
Потім - загасити капусту до готовності.
вареники з капустою - фото крок 7
Розкачуємо тісто в тонкий пласт, вирізаємо з нього гуртки.
вареники з капустою - фото крок 8
У центр кожного гуртка кладемо овочеву начинку. Загортаємо вареники.
вареники з капустою - фото крок 9
Зліплені вареники покласти на посипану борошном поверхню. Нехай полежать 5-10 хвилин.
вареники з капустою - фото крок 10
Варимо самим звичайним способом - кладемо в киплячу воду і варимо 5-7 хвилин після спливання. Подаємо зі сметаною і зеленню. Смачного!

Схожі рецепти