Вареники з капустою
(покроковий рецепт з фото)
Вареники з капустою - споконвіку російське блюдо, користувалося особливою популярністю на Русі під час Великого посту. Вареники виходять не тільки пісними, але ще і дуже смачними.
Вареники з капустою - це класика російської народної кухні, цією стравою на Русі харчувалися під час посту. Якщо ви дотримуєтеся посту і сьогодні - вареники з капустою заслуговують місця на вашому столі, якщо не дотримуєтеся - варто приготувати їх і просто так. Вареники виходять ніжними і м'якими. Можна робити їх і з квашеної капусти - тоді вони, відповідно, будуть більш кисленькими. Подають вареники з капустою, по традиції, зі сметаною і свіжою зеленню.
- Борошно пшеничне - 350 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Оливкова олія - 50 мілілітрів
- Рослинна олія - 30 мілілітрів
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Морква - 150 грам
- Капуста білокачанна - 500 грам
У борошно додаємо сіль, перемішуємо, наливаємо склянку теплої води.
Гарненько месім тісто до тих пір, поки воно не перестане прилипати до рук. Накриваємо тісто плівкою або рушником і ставимо в тепле місце на 40-50 хвилин.
Цибулю і моркву натерти на дрібній тертці.
Трішечки обсмажуємо їх на оливковій олії.
Капусту дрібно нашаткувати.
Потім - загасити капусту до готовності.
Розкачуємо тісто в тонкий пласт, вирізаємо з нього гуртки.
У центр кожного гуртка кладемо овочеву начинку. Загортаємо вареники.
Зліплені вареники покласти на посипану борошном поверхню. Нехай полежать 5-10 хвилин.
Варимо самим звичайним способом - кладемо в киплячу воду і варимо 5-7 хвилин після спливання. Подаємо зі сметаною і зеленню. Смачного!