Вареники по-донському
(покроковий рецепт з фото)
Донська кухня багата і хлібосольна. Коли козаків зустрічали їх жінок після походу або очікувалися бажаних гості, стіл ломився від страв: м'ясо, птах, дичину, мочені яблука, соління, пироги, млинці….
Приготуйте вареники, щедро полийте їх сметаною. Такі вареники відрізняються тим, що тісто замішується абсолютно без яєць. Варяться такі вареники швидше звичайних, і за смаком вони просто чудові, дуже ніжні.
- Індичка - 700 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Рослинна олія - 70 мілілітрів(20-30 мл. Для обжарки лука, 50 мл. Для тіста)
- Борошно - 3 склянки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Окріп - 1 Склянка
- Крем - 200 грам (для подачі)
У миску просійте борошно. Додати сіль. Перемішайте.
Влийте окріп, міксером замісити тісто. Не намагайтеся вимішувати тісто руками: воно буде гарячим. В кінці замісу введіть в тісто 3 ст. Ложки рослинної олії.
Відварну індичку помістіть в міксер. Замість індички можна взяти відварне м'ясо курки або качки.
Ріпчасту цибулю наріжте кубиками і обсмажте на олії. Злегка остиглий цибулю додайте в чашу до м'яса. Подрібніть м'ясо з цибулею в блендері.
Тісто розділи 3 шматка. Кожен розкачати в ковбаску. Наріжте її на шматочки.
Кожен шматочок розкачайте в млинець. В серединку викладіть начинку. З'єднайте краю, міцно їх защіпнув.
Так чинимо з тестом і фаршем. Формуємо вареники.
Відваріть вареники в солоній киплячій воді. Дістаньте вареники з води шумівкою. Додайте вершкове масло. Пару раз струсіть.
Щедро полийте вареники сметаною, можна подавати їх відразу до столу.