Рецепт Вареники по-донському фото

Вареники по-донському
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Індичка , Птах
Дієтичне харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Страви з начинкою , Вареники
Кількість порцій: 20
Час приготування: 30 хв.

Донська кухня багата і хлібосольна. Коли козаків зустрічали їх жінок після походу або очікувалися бажаних гості, стіл ломився від страв: м'ясо, птах, дичину, мочені яблука, соління, пироги, млинці….

Опис приготування:

Приготуйте вареники, щедро полийте їх сметаною. Такі вареники відрізняються тим, що тісто замішується абсолютно без яєць. Варяться такі вареники швидше звичайних, і за смаком вони просто чудові, дуже ніжні.

  • Індичка - 700 грам
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Рослинна олія - 70 мілілітрів(20-30 мл. Для обжарки лука, 50 мл. Для тіста)
  • Борошно - 3 склянки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Окріп - 1 Склянка
  • Крем - 200 грам (для подачі)
вареники по-донському - фото крок 1
У миску просійте борошно. Додати сіль. Перемішайте.
вареники по-донському - фото крок 2
Влийте окріп, міксером замісити тісто. Не намагайтеся вимішувати тісто руками: воно буде гарячим. В кінці замісу введіть в тісто 3 ст. Ложки рослинної олії.
вареники по-донському - фото крок 3
Відварну індичку помістіть в міксер. Замість індички можна взяти відварне м'ясо курки або качки.
вареники по-донському - фото крок 4
Ріпчасту цибулю наріжте кубиками і обсмажте на олії. Злегка остиглий цибулю додайте в чашу до м'яса. Подрібніть м'ясо з цибулею в блендері.
вареники по-донському - фото крок 5
Тісто розділи 3 шматка. Кожен розкачати в ковбаску. Наріжте її на шматочки.
вареники по-донському - фото крок 6
Кожен шматочок розкачайте в млинець. В серединку викладіть начинку. З'єднайте краю, міцно їх защіпнув.
вареники по-донському - фото крок 7
Так чинимо з тестом і фаршем. Формуємо вареники.
вареники по-донському - фото крок 8
Відваріть вареники в солоній киплячій воді. Дістаньте вареники з води шумівкою. Додайте вершкове масло. Пару раз струсіть.
вареники по-донському - фото крок 9
Щедро полийте вареники сметаною, можна подавати їх відразу до столу.

Схожі рецепти