Вареники на крижаній воді швидким способом
(покроковий рецепт з фото)
Любите вареники? Тоді пропоную найшвидший спосіб приготування цієї страви вручну. Начинку вибирайте самі за смаком. За цим рецептом тісто виходить дуже еластичним і легко піддається ліпленню.
Це швидкий спосіб приготування вареників своїми руками, якщо у вас немає спеціальної форми. Начинку на цей раз я вибрала солону (картопля з лушпиння піджаркою), але ви можете використовувати ягоди або фрукти по сезону. Таке тісто виходить дуже еластичним і не розповзається під час варіння. Дуже раджу приготувати вареники на крижаній воді швидким способом для ситного обіду всією сім'єю.
- Борошно - 3-4 склянок
- Крижана вода - 1 склянок
- Сіль - 1 Щепоток
- Картопля - 3-4 штуки (для начинки)
- Цибуля - 1 штук
- Рослинна олія - 30 грам
1. Мінімум інгредієнтів - і вже через 40 хвилин у вас буде щільний і смачний обід для всієї родини. Тісто для вареників готується різними способами. Я пропоную приготувати еластичне тісто на крижаній воді.
2. Замішуємо традиційне тісто: насипаємо борошно гіркою, робимо поглиблення і наливаємо крижану воду. Всипаємо щіпку борошна і починаємо по краю замішувати тісто. При необхідності підсипати муку. Коли тісто стане еластичним, загорніть його в харчову плівку і залиште на 15 хвилин на столі. Поки настоюється тісто, варимо картоплю, після чого подрібнюємо його толкушкой і додаємо піджарку з лука (на рослинному маслі). Начинка може бути будь-який: від солоної до солодкої.
3. Потім нарізаємо тісто на частини і розгортаємо кожну частину в довжину сантиметрів 20, а в ширину сантиметрів 8. Тісто має бути тонким.
4. В середину викладаємо начинку на відстані 2-3 сантиметрів.
5. Загортаємо другим краєм і нарізаємо вареники за допомогою звичайного склянки.
6. Якщо у вас немає спеціальної форми для вареників, то такий спосіб приготування вручну найшвидший.
7. Викладаємо на дощечку і частина відправляємо заморожувати, а частина відразу варимо.
8. Кидаємо в киплячу підсолену воду, чекаємо, поки спливе, і варимо після закипання ще 5 хвилин.
9. Дістаємо в тарілку, додаємо вершкове масло і сметану за смаком. Я люблю просто з вершковим маслом або з лушпиння піджаркою.