Пекучі креветки в крижаній піалі
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування страви «Пекучі креветки в крижаній піалі». У процесі приготування виходить дуже смачне, низькокалорійне блюдо, яке можна подавати на святковий стіл.
У приготуванні креветок з даного рецептом використовують соус «Бальзаміко», каєнський перець, часник і соєвий соус. Виходить дуже смачно.
- Часник - 2 зубчики
- Креветок королівських або тигрових - 250 грам
- Настоянка (ром, бренді - будь-яка) - 1 Ст. Ложка
- Перець кайенский - 2 чайних ложки
- Соєвого соусу - 1 Ст. Ложка
- Лимон - 1 часточка
- Соусу «Бальзаміко» - 1 Ст. Ложка
1. Очищаємо креветки, залишаємо хвостики на креветках. Чи не викидаємо панцирі! Хвилин п'ятнадцять відварюємо панцирі в невеликій кількості рідини. Даємо настоятися, проціджуємо.
2. Очищаємо часник, і дрібно його нарізаємо. В ступці з перцем кайенский стовчені його в кашу.
3. На суху сковороду викладаємо креветки, і до рожевого кольору, хвилини дві обсмажуємо з двох сторін. У «панцерний відвар» додаємо кашку з часнику і перцю, креветки заливаємо цією сумішшю, і хвилини три прогріємо ще. Додаємо Бальзаміко, настойку і соєвий соус, трохи протушкувати.
4. У миску для маринування перекладаємо креветки і гарячий маринад. Додаємо лимон і на ніч прибираємо в холодильник.
5. Займемося крижаними піалами. Наливаємо воду в глибоку тарілку, прикрашаємо зеленню. Другу тарілку, меншого діаметра, ставимо всередину першої, на дно наливаємо трохи води, прибираємо в морозилку. Коли належний час пройшло, у внутрішню піалу наливаємо окріп, і виймаємо її.
6. У піалу викладаємо креветки, і відразу подаємо.