Вареники на воді
(покроковий рецепт з фото)
Різні ягоди і фрукти, сир, картопля, капуста і грибочки - перелічити всі варіанти начинок для вареників не так і просто, ну а найлегший варіант тесту для цієї страви готується на воді.
Якщо ви ніколи в своєму житті не робили вареники, але хочете приготувати цю страву зараз, найкраще скористатися цим простим рецептом вареників на воді. Таке тісто готується легше і швидше будь-яких інших варіантів, воно виходить дуже м'яке і ніжне, а ще це тісто відмінно підходить для будь-якої начинки, як солодкою, так і несолодкої. Будь-якому новачкові, навіть самому недосвідченому, не важко приготувати такі вареники на воді в домашніх умовах, а результат обов'язково порадує вас і ваших рідних.
- Борошно - 3-3, 5 склянки
- Вода - 1 Склянка
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Начинка - За смаком (тут вишня з цукром)
Отже, наливаємо воду в каструльку і доводимо її до кипіння, потім викладаємо в каструлю вершкове масло і сіль, перемішуємо все.
І відразу починаємо всипати в ще гарячу воду борошно, спочатку додаємо її невеликими кількостями і ретельно все розмішуємо, потім можна додавати вже побільше. Коли тісто стане досить густим і перестане прилипати до рук, його слід накрити рушником і дати тісту пару хвилин відпочити.
Через 15-20 хвилин перекладаємо наше тісто на присипану борошном поверхню і вручну ще раз ретельно вимішуємо його.
Ділимо тісто на рівні частини і кожну розгортаємо в ковбаску 2, 5-3 см діаметром, розрізаємо ковбаску на шматочки і обвалюють їх у борошні.
Тепер необхідно розкачати кожен шматочок тіста в коржик, в середину викласти будь-яку начинку на ваш смак.
З'єднуємо краю коржі дуже щільно, те ж саме проробляємо з усім іншим тестом.
Готувати вареники можна двома способами, перший - на пару.
Або ж ви можете відварити їх в каструльку, як вам більше подобається.
Приємного всім апетиту!