Вафлі в вафельниці (рецепт зі згущеним молоком)
(покроковий рецепт з фото)
Чи пам'ятаєте ви домашні вафлі? Моя мама в дитинстві робила такі дуже часто з начинкою зі згущеного молока або варення. Сьогодні розповім, як приготувати вафлі в вафельниці (рецепт зі згущеним молоком).
Для приготування вам буде потрібно вафельница, думаю, у багатьох збереглася така. Скрутіть вафлі в трубочку відразу після обсмажуючи, інакше вони потім тверднуть. Після охолодження начините готові трубочки кремом, згущеним молоком або будь-який інший начинкою. Відмінний десерт для дітей і дорослих.
- Яйця - 6 штук
- Вершкове масло - 400 грам (по 200 г для вафель і для крему)
- Есенція ванілі - 1 Чайна ложка
- Борошно - 1 Склянка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Вершковий лікер - 2 чайних ложки (по 1 немає. L. Для вафель і для згущеного молока)
- Згущене молоко - 900 грам
- Цукор - 200 грам
1
Відваріть згущене молоко в киплячій воді протягом 2-3 годин, потім остудіть в холодній воді.
2
Розтопіть 200 г вершкового масла, в іншій мисці змішайте курячі яйця з цукровим піском.
3
Додайте яєчну суміш до розтопленого масла, потім просійте борошно і додайте розпушувач, влийте ванільну есенцію, лікер, перемішайте.
4
Розігрійте вафельницу, в центр викладіть столову ложку тесту і закрийте вафельницу, потім відкрийте вафельницу і зніміть млинець.
5
Поверніть пласт в трубочку і відкладіть в сторону, виконайте те ж саме з рештою тестом.
6
Змішайте варене згущене молоко з вершковим маслом, начините отриманою сумішшю трубочки, залиште на деякий час, а потім подавайте.