Вафлі товсті
(покроковий рецепт з фото)
Оригінальні американські вафлі стануть ситним і смачним блюдом на сніданок: ніжні, але пишні, з легким ванільним ароматом і солоним присмаком бекону. Їх можна подавати з чим завгодно! Спробуйте!
У ванільні вафлі за бажанням можна додати не тільки бекон, але і подрібнені горішки або фрукти. Для приготування товстих вафель потрібна спеціальна вафельница як на бельгійські вафлі, щоб вони дійсно вийшли товстими. Готові вафлі прекрасно поєднуються з морозивом або ягодами.
Дивіться, як приготувати вафлі товсті для ситного сніданку.
- Вершкове масло - 300 грам
- Яйця - 5 штук
- Цукор - 325 грам
- Екстракт ванілі - 3 грами
- Тепла вода - 240 грам
- Борошно - 500 грам
- Розпушувач - 20 грам
- Бекон - 60 грам
Підготуйте інгредієнти.
Вершкове масло розтопіть в мікрохвильовій печі або на водяній бані.
Збийте яйця міксером.
Влийте розтоплене масло в яйця.
Додайте цукор (можна коричневий, а можна навіть цукрову пудру).
Гарненько перемішайте, додайте ванільний екстракт і теплу воду.
Окремо змішайте борошно і розпушувач.
Борошняну суміш додайте до рідкої.
Гарненько збийте, тісто має бути досить густим.
Бекон поріжте дуже дрібно і обсмажте до рум'яного кольору.
Додайте бекон в тісто і перемішайте.
Готове тісто можете зберігати в холодильнику кілька днів.
Смажте вафлі в вафельниці по 3 хвилини, щоб колір був золотистим і рум'яним.
Подавати готові товсті вафлі можете як з солодкими наповнювачами (звичайно, без бекону в тесті), так і з сиром або зеленню. Смачного!