Узбецьке блюдо «ханум»
(покроковий рецепт з фото)
Час приготування: 1 г. 5 хв.
Узбецькі страви дуже ситні і смачні. Зазвичай використовується в них баранина, але можна і яловичину. Дуже багато в узбецькій кухні приправ і спецій, які надають стравам неповторний аромат.
Кількість порцій: 8-10
- Борошно - 1 кілограм
- Вода - 250 грам
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- М'ясний фарш - 1 кілограм (начинка)
- Цибуля - 10 штук (начинка)
- Картопля - 8 штук (начинка)
- Сіль, спеції - За смаком (начинка)
- Томатна паста - 50-100 грам (начинка)
1. Тісто готуємо так само як на пельмені, тільки не додаємо в нього яйця. У воду покласти сіль, влити олію. Насипаємо в нього просіяне борошно і замішуємо тісто. Готове тісто накрити серветкою і відкласти, поки будемо готувати начинку.
2. Цибуляі картоплю вимити і почистити. Цибулю нарізати тонкими півкільцями. Картоплю можна нарізати дрібними кубиками або натерти на тертці, щоб зручно було розкласти на тесті. Після цього розкачати тісто в дуже тонкий пласт. Змастити лист олією. Викласти на тісто лук, м'ясний фарш і картопля. Насипати на начинку за смаком сіль і спеції. Зазвичай використовують кінзу і ЗРУ. Загорнути тісто з начинкою в рулет.
3. Для приготування цієї страви вам знадобиться мантишніца. Можна зварити рулет в пароварці. Листи змастити маслом і викласти кожен рулет на окремий лист мантишници.
4. З цієї кількості продуктів вийде 4 рулетка. Вариться ханум приблизно 45-50 хвилин.
5. Приготуємо для Ханума піджарку. Цибулю і перець нарізати півкільцями і посмажити на рослинному маслі. Додати томатну пасту і згасити на маленькому вогні хвилин 10.