Український паску
(покроковий рецепт з фото)
До Великодня або в якості смачного святкового десерту приготуйте дріжджовий український паску. Нехай на його приготування піде багато часу, але радіти такій солодощі будуть і великі, і малі.
Опис приготування:
Як приготувати український паску?
1. Дріжджі розчиніть в теплому молоці. Залиште на 10 хвилин. Додайте 500 г борошна, ложку сахара, перемішайте. Миску накрийте рушником, залиште в теплому місці на годину. Опара повинна збільшитися в об'ємі в два рази.
2. Жовтки відокремте від білків. Білки збийте в густу піну.
3. Яєчні жовтки розітріть з цукром до піни, додайте топлене масло. Додайте в масу білки.
4. Отриману яєчну суміш додайте в опару. Поступово введіть борошно і замісіть тісто. Тісто має бути м'яким і не липнути до рук. Викладіть тісто в миску, накрийте кухонним рушником. Залиште його на годину-дві, щоб воно піднялося.
5. Ізюм промийте і просушіть, а краще залийте окропом і залиште на хвилин 10 набрякнути.
6. Додайте в тісто родзинки (або цукати), замісіть ще раз.
7. Форми (бляшані банки) змастіть маслом, заповніть їх тісто на третину. Залиште в теплому місці, поки тісто не виросте і не заповнить 3/4 форми. Як тільки тісто виросте - прийшов час запікати.
8. Форми з тістом ставте в розігріту до 180 градусів духовку. Пекти паски повинні годину або до утворення золотисто-коричневої скоринки.
9. Паска остудіть. Потім прикрасьте глазур'ю з цукрової пудри і лимонного соку і кольоровий кондитерської посипкою.
Український паска готова!
Приємного апетиту і світлого Великодня!
- Борошно - 1 кілограм
- Молоко - 2 склянки
- Дріжджі - 70 грам
- Яйця - 7 штук
- Вершкове масло - 150 грам
- Цукор - 200 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Ізюм - 1 Склянка
- Кондитерська посипка - За смаком (або глазур - цукор і лимонний сік)
1. Дріжджі розчиніть в теплому молоці. Залиште на 10 хвилин. Додайте 500 г борошна, ложку сахара, перемішайте. Миску накрийте рушником, залиште в теплому місці на годину. Опара повинна збільшитися в об'ємі в два рази.
2. Жовтки відокремте від білків. Білки збийте в густу піну.
3. Яєчні жовтки розітріть з цукром до піни, додайте топлене масло. Додайте в масу білки.
4. Отриману яєчну суміш додайте в опару. Поступово введіть борошно і замісіть тісто. Тісто має бути м'яким і не липнути до рук. Викладіть тісто в миску, накрийте кухонним рушником. Залиште його на годину-дві, щоб воно піднялося.
5. Ізюм промийте і просушіть, а краще залийте окропом і залиште на хвилин 10 набрякнути.
6. Додайте в тісто родзинки (або цукати), замісіть ще раз.
7. Форми (бляшані банки) змастіть маслом, заповніть їх тісто на третину. Залиште в теплому місці, поки тісто не виросте і не заповнить 3/4 форми. Як тільки тісто виросте - прийшов час запікати.
8. Форми з тістом ставте в розігріту до 180 градусів духовку. Пекти паски повинні годину або до утворення золотисто-коричневої скоринки.
9. Паска остудіть. Потім прикрасьте глазур'ю з цукрової пудри і лимонного соку і кольоровий кондитерської посипкою.
Український паска готова!
Приємного апетиту і світлого Великодня!