Рецепт Український паску фото

Український паску
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл , Пасха
Випічка
Кількість порцій: 8
Час приготування: 7 г. 0 хв.

До Великодня або в якості смачного святкового десерту приготуйте дріжджовий український паску. Нехай на його приготування піде багато часу, але радіти такій солодощі будуть і великі, і малі.

Опис приготування:

Як приготувати український паску?

1. Дріжджі розчиніть в теплому молоці. Залиште на 10 хвилин. Додайте 500 г борошна, ложку сахара, перемішайте. Миску накрийте рушником, залиште в теплому місці на годину. Опара повинна збільшитися в об'ємі в два рази.

2. Жовтки відокремте від білків. Білки збийте в густу піну.

3. Яєчні жовтки розітріть з цукром до піни, додайте топлене масло. Додайте в масу білки.

4. Отриману яєчну суміш додайте в опару. Поступово введіть борошно і замісіть тісто. Тісто має бути м'яким і не липнути до рук. Викладіть тісто в миску, накрийте кухонним рушником. Залиште його на годину-дві, щоб воно піднялося.

5. Ізюм промийте і просушіть, а краще залийте окропом і залиште на хвилин 10 набрякнути.

6. Додайте в тісто родзинки (або цукати), замісіть ще раз.

7. Форми (бляшані банки) змастіть маслом, заповніть їх тісто на третину. Залиште в теплому місці, поки тісто не виросте і не заповнить 3/4 форми. Як тільки тісто виросте - прийшов час запікати.

8. Форми з тістом ставте в розігріту до 180 градусів духовку. Пекти паски повинні годину або до утворення золотисто-коричневої скоринки.

9. Паска остудіть. Потім прикрасьте глазур'ю з цукрової пудри і лимонного соку і кольоровий кондитерської посипкою.

Український паска готова!

Приємного апетиту і світлого Великодня!

  • Борошно - 1 кілограм
  • Молоко - 2 склянки
  • Дріжджі - 70 грам
  • Яйця - 7 штук
  • Вершкове масло - 150 грам
  • Цукор - 200 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Ізюм - 1 Склянка
  • Кондитерська посипка - За смаком (або глазур - цукор і лимонний сік)
Як приготувати український паску?

1. Дріжджі розчиніть в теплому молоці. Залиште на 10 хвилин. Додайте 500 г борошна, ложку сахара, перемішайте. Миску накрийте рушником, залиште в теплому місці на годину. Опара повинна збільшитися в об'ємі в два рази.

2. Жовтки відокремте від білків. Білки збийте в густу піну.

3. Яєчні жовтки розітріть з цукром до піни, додайте топлене масло. Додайте в масу білки.

4. Отриману яєчну суміш додайте в опару. Поступово введіть борошно і замісіть тісто. Тісто має бути м'яким і не липнути до рук. Викладіть тісто в миску, накрийте кухонним рушником. Залиште його на годину-дві, щоб воно піднялося.

5. Ізюм промийте і просушіть, а краще залийте окропом і залиште на хвилин 10 набрякнути.

6. Додайте в тісто родзинки (або цукати), замісіть ще раз.

7. Форми (бляшані банки) змастіть маслом, заповніть їх тісто на третину. Залиште в теплому місці, поки тісто не виросте і не заповнить 3/4 форми. Як тільки тісто виросте - прийшов час запікати.

8. Форми з тістом ставте в розігріту до 180 градусів духовку. Пекти паски повинні годину або до утворення золотисто-коричневої скоринки.

9. Паска остудіть. Потім прикрасьте глазур'ю з цукрової пудри і лимонного соку і кольоровий кондитерської посипкою.

Український паска готова!

Приємного апетиту і світлого Великодня!

Схожі рецепти