Тунець в томатному соусі
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування тунця, запеченого в духовці разом з помідорами, цибулею, приправленого соком лимона, каперсами і кмином.
Ще один простий рецепт приготування риби, який при цьому має чудовий смак і аромат. Якщо Вам захотілося приготувати рибу, і Ви шукаєте що-небудь новеньке, але при цьому не дуже трудомістка, тунець в томатному соусі - це саме те, що вам потрібно. У Вас вийде блюдо, яким зміг би пишатися професійний шеф-кухар!
- Тунця - 1 кілограм
- Лука - 2 штуки
- Помідорів - 700 грам
- Каперсів - 2 Ст. Ложки
- Кмину - 1 Чайна ложка
- Список Lavrovogo - 2 штуки
- Оливкової олії - 6 Ст. Ложок
- Лимонного соку - 4 Ст. Ложки
- Часнику - 2 зубчики
- Солі і перцю - - За смаком

1. Почистити і нарізати цибулю. Почистити і нарізати помідори. Почистити і розчавити часник. Розігріти духовку до 160 градусів. Скропити лимонним соком тунець з обох сторін і поставити їх на годину в холодильник.

2. Розігріти 3 ст.Л. Оливкового масла на середньому вогні в сковорідці і додати цибулю. Пасерувати 15 хвилин, поки він не зарум'яниться. Заважати під час смаження, щоб цибуля приготувався рівномірно. У каструлі нагріти трохи води.

3. У шкірі кожного з помідорів зробити надріз, покласти їх в каструлю з гарячою водою і залишити на 40 секунд, потім воду вилити і промити помідори під проточною водою. Очистити від шкіри і розрізати на 4 частини. Нарізати на невеликі шматочки.

4. Коли приготується цибулю, його викласти на дно вогнетривкої форми, приправити сіллю і перцем, зверху викласти помідори. Зверху покласти часник, кмин і лавровий лист і покласти в духовку на 20 хвилин при температурі 160 градусів.

5. Коли помідори будуть наполовину готові, вийняти їх з духовку, додати каперси, перемішати і злегка придавити ложкою, щоб видавити сік. Поставити назад в духовку.

6. Для 5 хвилин до готовності помідор, розігріти 1 ст.Л. Оливкового масла в сковорідці на максимальному вогні. Додати тунець і готувати 20 секунд з кожної сторони. Готові помідори вийняти з духовки, полити 2 ст.Л. Оливкового масла і зверху викласти тунець. Покласти форму назад в духовку і запікати ще 15 хвилин.

7. Подати на нагрітих тарілках. На гарнір подати зелену квасолю і молода картопля. Смачного!