Традиційний цибульний суп
(покроковий рецепт з фото)
Зробив, як приготувати традиційний цибульний суп, який так люблять у Франції? Якщо вам хочеться побувати в цій країні, спробувати її кухню, рекомендую почати саме з цього рецепта страви.
Хочете долучитися до високої кухні? Традиційний цибульний суп не тільки варять, але ще і запікають, щоб утворилася красива сирна скоринка. Суп подають гарячим до столу. До нього можна зробити грінки з білого хліба. Суп варто розлити по глиняним тарілках і запікати вже порційно.
- Цибуля - 1-2 штук (великий)
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Біле вино - 3/4 склянки
- Бульйон - 4 склянки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Французький батон - 1 штука
- Сир - 150-180 грам
- Зелень - За смаком
1. Очистіть великий лук і наріжте його півкільцями. У каструлі розігрійте оливкову олію і викладіть цибулю.
2. Накрийте каструлю кришкою і готуйте цибулю близько 10 хвилин на середньому вогні.
3. Додайте щіпку цукру, щоб карамелізованими лук, і готуйте ще 10-15 хвилин.
4. Додайте до коричневого цибулі борошно, перемішайте і влийте вино, готуйте ще 30-60 секунд, щоб випарувався спирт.
5. Залийте цибулю бульйоном і доведіть до кипіння, варіть на слабкому вогні, поки підготуєте інші інгредієнти.
6. Наріжте французький батон скибочками, зробіть з них грінки або тости.
7. Натріть на тертці близько 150 грам твердого сиру.
8. Додайте за смаком сіль і перець до супу. Розлийте суп по тарілках.
9. Викладіть в суп грінки і посипте тертим сиром.
10. Надішліть суп на 20 хвилин в розігріту до 180 градусів духовку. Вимийте і дрібно наріжте зелень.
11. Дістаньте суп з духовки і посипте зеленню. Насолоджуйтесь готовим блюдом відразу.