Торт «Жозефіна»
(покроковий рецепт з фото)
Прекрасний, неймовірно красивий і смачний, ароматний торт "жозефіна" стане прикрасою будь-якого святкового заходу. До числа переваг, можна віднести і те, що його не складно приготувати.
Хочу вам розповісти як зробити торт "жозефіна" в домашніх умовах. Само приготування можна розділити на кілька важливих етапів. Спершу займемося приготуванням коржів, потім зробимо крем, а у ж в кінці збираємо торт по частинах і прикрашаємо. Важливий момент! Ізюм, необхідно заздалегідь запарити (залити окропом, дати йому розмокнути, а потім віджати). Пропарений родзинки подрібнюємо в блендері, він нам стане в нагоді для тесту. Сметану, рекомендую брати не особливо жирну, щоб крем не вийшов занадто рідким. Хай щастить!
- Вершкове масло - 180 грам (для крему)
- Цукрова пудра - 150 грам (для крему)
- Крем - 800 грам (для крему)
- Лікер "амаретто" - 60 мілілітрів (для крему)
- Ванілін - 1 За смаком (для крему)
- Шоколад гіркий - 1 За смаком (для прикраси)
- Яйця - 2 штуки (для коржей)
- Цукор - 150 грам (для коржей)
- Молоко - 180 мілілітрів (для коржей)
- Ізюм - 250 грам
- Сода погашенням - 15 грам (для коржей)
- Борошно - 200 грам (для коржей)
До измельченному в блендері родзинок додайте молоко і погашену оцтом соду. Перемішайте, а потім влийте до яєчної маси, після чого збивайте ще 30 секунд. Тепер додайте ванілін і борошно, перемішайте тісто лопаткою.
Готові коржі, спершу остудіть, потім просочіть лікером "амаретто" .
Тепер зберемо торт. Викладіть на стіл корж, рясно змастіть його кремом, потім викладаємо в такій послідовності: корж-крем-корж-крем. Бока так само промазуємо кремом.
Все готово! Смачного!