Торт «жираф»
(покроковий рецепт з фото)
Торт "жираф" - це такий сирний торт з ніжним бісквітним тестом і смачною сирною начинкою. І сьогодні розповім вам, як приготувати торт "жираф" в домашніх умовах.
1. Для початку приготуємо тісто. Розмішуємо вершкове масло з цукром. Додаємо в миску яйце, перемішуємо. Додаємо какао, розпушувач, борошно, все ретельно перемішуємо. Тісто має вийти однорідним і густим. Вручну ліпимо з нього кулю.
2. Від кульки відокремлюємо четверту частину, все інше викладаємо по краях і по одну форми для запікання.
3. Тепер візьмемося за начинку. Просто перемішуємо між собою: сметану, сир, крохмаль, цукор, яйця, ванілін. Перемішуємо міксером, поки начинка не стане однорідною.
4. Заливаємо начинку в форму для випікання, на яку ми вже виклали тісто.
5. Тепер беремо відкладений заздалегідь шматочок тесту, розрізаємо його на будь-яку кількість шматків. Сенс в тому, щоб зробити з нього бортики і шматочки тіста, які будуть як би плавати на поверхні сирної начинки.
6. Коли все готово, залишаємо торт в духовці на годину при температурі 180 градусів.
7. Торт можна подавати як гарячим, так і остиглим.
Це найпростіший рецепт приготування торта "жираф" .
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукор - 250 грам(100 г для тесту, 150 г для начинки)
- Яйце - 3 штуки(1 в тісто, 2 для начинки)
- Борошно - 250 грам
- Какао - 2 Ст. Ложки
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Сир - 400 грам
- Крем - 200 грам
- Крохмаль - 3 Ст. Ложки
- Ванілін - 0, 5 чайних ложки
2. Від кульки відокремлюємо четверту частину, все інше викладаємо по краях і по одну форми для запікання.
3. Тепер візьмемося за начинку. Просто перемішуємо між собою: сметану, сир, крохмаль, цукор, яйця, ванілін. Перемішуємо міксером, поки начинка не стане однорідною.
4. Заливаємо начинку в форму для випікання, на яку ми вже виклали тісто.
5. Тепер беремо відкладений заздалегідь шматочок тесту, розрізаємо його на будь-яку кількість шматків. Сенс в тому, щоб зробити з нього бортики і шматочки тіста, які будуть як би плавати на поверхні сирної начинки.
6. Коли все готово, залишаємо торт в духовці на годину при температурі 180 градусів.
7. Торт можна подавати як гарячим, так і остиглим.
Це найпростіший рецепт приготування торта "жираф" .