Рецепт Торт «жираф» фото

Торт «жираф»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Бісквітне тісто
Страви без випічки
На полуденок, Для дітей, На святковий стіл
Випічка, Торти

Торт "жираф" - це такий сирний торт з ніжним бісквітним тестом і смачною сирною начинкою. І сьогодні розповім вам, як приготувати торт "жираф" в домашніх умовах.

1. Для початку приготуємо тісто. Розмішуємо вершкове масло з цукром. Додаємо в миску яйце, перемішуємо. Додаємо какао, розпушувач, борошно, все ретельно перемішуємо. Тісто має вийти однорідним і густим. Вручну ліпимо з нього кулю.

2. Від кульки відокремлюємо четверту частину, все інше викладаємо по краях і по одну форми для запікання.

3. Тепер візьмемося за начинку. Просто перемішуємо між собою: сметану, сир, крохмаль, цукор, яйця, ванілін. Перемішуємо міксером, поки начинка не стане однорідною.

4. Заливаємо начинку в форму для випікання, на яку ми вже виклали тісто.

5. Тепер беремо відкладений заздалегідь шматочок тесту, розрізаємо його на будь-яку кількість шматків. Сенс в тому, щоб зробити з нього бортики і шматочки тіста, які будуть як би плавати на поверхні сирної начинки.

6. Коли все готово, залишаємо торт в духовці на годину при температурі 180 градусів.

7. Торт можна подавати як гарячим, так і остиглим.

Це найпростіший рецепт приготування торта "жираф" .


  • Вершкове масло - 100 грам
  • Цукор - 250 грам(100 г для тесту, 150 г для начинки)
  • Яйце - 3 штуки(1 в тісто, 2 для начинки)
  • Борошно - 250 грам
  • Какао - 2 Ст. Ложки
  • Розпушувач - 2 чайних ложки
  • Сир - 400 грам
  • Крем - 200 грам
  • Крохмаль - 3 Ст. Ложки
  • Ванілін - 0, 5 чайних ложки
1. Для початку приготуємо тісто. Розмішуємо вершкове масло з цукром. Додаємо в миску яйце, перемішуємо. Додаємо какао, розпушувач, борошно, все ретельно перемішуємо. Тісто має вийти однорідним і густим. Вручну ліпимо з нього кулю.

2. Від кульки відокремлюємо четверту частину, все інше викладаємо по краях і по одну форми для запікання.

3. Тепер візьмемося за начинку. Просто перемішуємо між собою: сметану, сир, крохмаль, цукор, яйця, ванілін. Перемішуємо міксером, поки начинка не стане однорідною.

4. Заливаємо начинку в форму для випікання, на яку ми вже виклали тісто.

5. Тепер беремо відкладений заздалегідь шматочок тесту, розрізаємо його на будь-яку кількість шматків. Сенс в тому, щоб зробити з нього бортики і шматочки тіста, які будуть як би плавати на поверхні сирної начинки.

6. Коли все готово, залишаємо торт в духовці на годину при температурі 180 градусів.

7. Торт можна подавати як гарячим, так і остиглим.

Це найпростіший рецепт приготування торта "жираф" .

Схожі рецепти