Торт з бантом
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 0 хв.
У цьому рецепті я відкрию секрет, як приготувати торт з бантом. На перший погляд рецепт може здатися складним. Але насправді все не так важко і страшно. Ділюся рецептом, запам'ятовуйте!
Опис приготування:
Бісквітні коржі можна випікати самостійно, якщо час дозволяє. Однак я вирішила прискорити процес і купила в магазині готові. У найближчому супермаркеті такі коржі виявилися абсолютно недорогими і дуже навіть смачними. Тому я часто користуюся магазинними варіантами тесту.
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Сир - 300 грам
- Вершки 33% - 500 грам
- Цукор - 150 грам (крем)
- Желатин - 1 Чайна ложка
- Ківі - 300 грам
- Шоколад - 1 штука (плитка)
- Яйце - 1 штука (білок)
- Цукор - 120 грам (декор)
- Бісквіт - 400-500 грам (готові бісквіти в стандартній упаковці)
Готовий крем. Желатин замочуємо в 50 мл. Прохолодної води. Через 20 хвилин відправляємо його на водяну баню. Як тільки розтане, знімаємо з вогню. Вершки і сир збиваємо з цукром. Додаємо остиглий желатин і ванільний цукор.
Крем прибираємо в холодильник, а поки приступимо до декору. Розтопимо шоколад на водяній бані. З пергаменту вирізаємо смужку завдовжки з окружність коржів. Шоколад виливаємо в пакетик з невеликим отвором. Смужку розрізаємо навпіл, малюємо на кожній вільні узорчіков. Прибираємо пергамент з шоколадним малюнком в холодильник.
Коржі просочуємо сирним кремчик. Тортик обмазуємо з боків досить рясно. Збиваємо білок. Цукор з'єднуємо зі столовою ложкою води, варимо сироп. Збитий білок змішуємо з сиропом (можна гарячим). Цією масою змащуємо боки торта так, щоб шоколадні візерунки трималися. Дістаємо візерунки і прикладаємо їх до кола торта. Папір від'єднуємо обережно.
Ріжемо смужки з пергаментного паперу розміром з бажані бантики. Намазуємо на них шоколад і з'єднуємо кінчики. Прибираємо в холодильник застигати.
Звільняємо шоколадні смуги від пергаменту. Викладаємо їх у серединку торта так, щоб вийшов бант. Прикрашаємо ківі. Смачного!