Торт «випускний»
(покроковий рецепт з фото)
Скоро в школах відгримить останній дзвоник. Всі випускники зберуться на святковий бал. І тут як не можна до речі, стане в пригоді цей чудовий тематичний торт, спробуйте і ви!
Хочу вам розповісти, як приготувати торт "випускний" в домашніх умовах. Приготування торта можна розділити на кілька етапів: випічка коржів, приготування крему, формування торта, прикраса. Для торта знадобиться близько 5-6 коржів, нижче є детальний опис їх приготування. Рекомендую заздалегідь подбати про елементах декору: мастиці, харчовому барвнику, кремі зі збитих вершків і білому шоколаді. Удачі в приготуванні!
- Яйця - 10 штук
- Цукор - 4 склянки
- Крем - 900 грам(20%)
- Борошно - 5 склянок
- Розпушувач - 3 чайних ложки
- Молоко - 4 склянки (для крему)
- Цукор - 2, 5 склянки (для крему)
- Борошно - 5 Ст. Ложок (для крему)
- Яйця - 4 штуки (для крему)
- Мастика - 1 За смаком (для прикраси)
- Харчовий барвник - 2 штуки (бордовий і жовтий)
- Крем зі збитих вершків - 2 штуки (білий і коричневий)
- Білий шоколад - 50 грам (для прикраси)
Приготуємо коржі для торта. Для випічки одного коржа: три жовтка зітріть з 1, 3 склянки цукру до білого кольору, введіть 300г сметани і збийте. Потім додайте
1, 3 склянки борошна, змішаної з 1 ç.l. Розпушувача. Збийте 3 білка і обережно перемішайте з отриманою масою. Коржі випікати в духовці, 200 градусів, 30-40 хвилин.
1, 3 склянки борошна, змішаної з 1 ç.l. Розпушувача. Збийте 3 білка і обережно перемішайте з отриманою масою. Коржі випікати в духовці, 200 градусів, 30-40 хвилин.
Приготуємо крем. З'єднайте 1 стакан молока і цукру, перемішуючи доведіть до кипіння. Додайте борошно, яйця і молоко, що залишилося. Доведіть суміш до кипіння, потім дайте крему охолонути і загуснути.
Формуємо торт. Змастіть нижній корж кремом, на нього викладіть наступний, знову змастіть кремом і так до самого верху. Кремом, ретельно промажте торт з боків. Торту потрібно надати форму книги.
Мастику розкачати в тонкий пласт.
Отриманим пластом мастики накрийте торт. Краї подрежьте ножицями.
Всі краї і нерівності мастики, слід гарненько відшліфувати.
Кремом зі збитих вершків, за допомогою спеціальної насадки, сформуйте сторінки книги.
Кремом, іншого кольору, створюємо палітурка.
На розвороті книги, харчовою фарбою, наносимо необхідну напис.
'ятати - вирізаємо з мастики, пофарбованої харчовим барвником в бордовий колір.
Для рельєфності напису, кожну букву, можна обвести білим шоколадом.
Фінальний акорд. Робимо з мастики дзвіночок ( пофарбованої, за допомогою харчового барвника, в жовтий колір).
Торт "випускний" готовий! Смачного!