Рецепт Торт «штанга» фото

Торт «штанга»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Страви без випічки
На святковий стіл
Випічка , Торти , Бісквітний торт
Кількість порцій: 1
Час приготування: 6 г. 0 хв.

Хочете порадувати спортсмена не тільки смачним, але і оригінальним презентом? Тоді саме для вас цей рецепт приготування торта"Штанга" з фото і покроковими рекомендаціями.

Опис приготування:

Зліпити торт"Штанга" в домашніх умовах може навіть новачок в роботі з мастикою, завдяки нехитрій ідеї. Бісквіт рецепти, а вже тим більше крему можна вибрати абсолютно будь-який за смаком.

  • Бісквіт - 1 штука
  • Згущене молоко - 300 грам
  • Горіхи - 200 грам
  • Мастика - 400 грам
  • Харчові барвники - 2-3 штук
торт
1. Для роботи з цим тортиком знадобиться добре пропечений і повністю остиглий бісквіт. Його можна приготувати заздалегідь (краще залишити його остигати на всю ніч) з розрахунку на 4 яйця. Остиглий бісквіт розрізати навпіл, а потім кожну половинку вздовж розрізати на 3 коржа. Якщо бісквіт випечений правильно, його висоти цілком повинно вистачити.
торт
2. При бажанні можна заздалегідь підготувати шаблон, щоб розуміти, як буде виглядати тортик. Дивлячись на нього, необхідно вирізати з коржів деталі потрібних розмірів. Скласти разом, підрівняти неточності.
торт
3. Рецепт приготування торта"Штанга" передбачає використання досить простого крему. При бажанні його можна замінити іншим. Згущене молоко необхідно перемішати з горіхами (в даному варіанті - це арахіс, але можуть бути абсолютно будь-які).
торт
4. Коржі тепер потрібно розібрати, на цей раз перемазуючи кремом при складанні. Горіхи не повинні потрапляти на стики, щоб коржі щільно прилягали один до одного.
торт
5. Згущеним молоком необхідно покрити всю поверхню тортика. У такому вигляді відправити його в холодильник на 2-3 годину.
торт
6. При бажанні зверху згущеного молока можна нанести шар збитого вершкового масла з обрізками бісквіта. Така маса прекрасно лягає, приховуючи всі нерівності заготовки. Торт"Штанга" в домашніх умовах потрібно буде знову відправити в холодильник, щоб масло застигло. Тим часом приготувати і тонко розкачати мастику. Покрити нею тортик, розгладжуючи складочки.
торт
7. Після покриття мастику найкраще пофарбувати за допомогою харчових барвників. При бажанні можна відразу її пофарбувати і працювати вже з кольоровою мастикою.

Схожі рецепти