Торт шоколадний
(покроковий рецепт з фото)
Ідеальний торт для любителів шоколадної випічки. Він прекрасно підійде до будь-якого свята і здивує вас. Ніжний пишний бісквіт, відмінний крем і свіжі ягоди доставлять вам неймовірну насолоду смаком.
Вам подобається випічка зі смаком шоколаду, і ви хочете приготувати до найближчого свята смачний торт? У цьому рецепті я розповім вам, як приготувати торт шоколадний зі смачною і ароматною добавкою - свіжими ягодами. Рецепт нескладний, бісквіт за цим рецептом готується легко і виходить відмінним.
- Яйця - 4 штуки
- Борошно пшеничне - 8 Ст. Ложок
- Картопляний крохмаль - 4 Ст. Ложки
- Какао - 7 Ст. Ложок(4 - в тісто, 3 - в вершках)
- Цукор - 12 Ст. Ложок
- Вершкове масло - 200 грам
- Згущене молоко - 300 грам
- Ягоди свіжі - 300 грам (полуниця, малина, чорниця, вишня за бажанням)
- Шоколад - 200 грам
Форму для випічки застилає пергаментом. Форми діаметром 16 см, будемо випікати два бісквіта. Якщо у вас велика форма, збільшиться час випічки.
Збиваємо яйця з цукром протягом приблизно 10 хвилин.
Змішуємо борошно з крохмалем і какао, додаємо суміш у збиті яйця. Перемішуємо, щоб в тесті не було грудочок. І наливаємо тісто в форму.
Випікаємо бісквіт в розігрітій до 180 градусів духовці близько 30 хвилин.
Бісквіт остудити. Бажано спекти його за день до того, як будете збирати торт. Розрізаємо бісквіт на коржі.
Для крему збиваємо м'яке вершкове масло зі згущеним молоком і какао. Викладаємо крем в кондитерський мішок.
Змащуємо кремом нижній корж, з крему робимо бортик. Всередину викладаємо ягоди малини.
Накриваємо другим коржем, змащуємо, викладаємо шматочки полуниці.
І таким чином складаємо весь торт. Коржі можна просочити сиропом.
Акуратно обмазуємо-вирівнюємо кремом торт, заливаємо його розтопленим на водяній бані шоколадом.
Прикрашаємо залишилися ягодами. І даємо торту кілька годин постояти в холодильнику.